GMW Advocaten

Particulier
Zakelijk
Vastgoed
Zorg
Internationale gemeenschap

Zakelijk | Onroerendgoedrecht

Home Zakelijk Onroerendgoedrecht


Tags: Vastgoed | Zakelijk

Zakelijk - Onroerend goed

De belangen bij aan- en verkoop van onroerend goed zijn groot. Om diverse redenen kan juridische bijstand zowel vóór als na het verkooptraject gewenst zijn. Wij treden op voor vastgoedbeleggers, woningcorporaties, projectontwikkelaars en locale overheden.

De verkoop van onroerend goed komt dagelijks voor. Toch is deze overeenkomst nog vaak de bron voor tal van misverstanden. Discussies kunnen plaatsvinden over feitelijke en juridische gebreken, erfdienstbaarheden, garanties, over- en ondermaat, afgebroken onderhandelingen etc.

De koopovereenkomst

De koopovereenkomst is de basis voor de levering van het onroerend goed. In het ideale geval bevat de koopovereenkomst alle afspraken die partijen met elkaar hebben gemaakt. De praktijk is vaak anders. Onze specialisten kennen de valkuilen waar u bij vastgoedtransacties mee te maken kunt krijgen. Zij staan u graag bij.

Geschillen

Soms is het nodig direct actie te ondernemen om uw rechten zeker te stellen. Wij treden zeer snel op in gevallen waarin onmiddellijk actie nodig is. U kunt daarbij denken aan het starten van een kort geding en het leggen van beslag in gevallen waarbij de verkoper aangeeft niet mee te werken aan de overdracht van het onroerend goed.

De rol van de makelaar

Onze specialisten hebben specifieke kennis ten aanzien van de rol van de makelaar bij vastgoedtransacties. Indien u optreedt als makelaar en wordt geconfronteerd met bijvoorbeeld een intrekking van de opdracht of  een aansprakelijkstelling door uw opdrachtgever, win dan in een vroeg stadium advies in. Dat komt uw rechtspositie meestal ten goede. Wij gaan voor u na wat uw rechten zijn en adviseren u bij het nemen van (juridische) stappen.

Informatie

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Raymond de Mooij of Christian Malipaard.


Onze specialist(en)


Twitter Facebook Linkedin Email
rssfeed