Dag van de Erfrecht
Dag van de Erfrecht

22 maart 2019: Dag van het Erfrecht

Op vrijdag 22 maart 2019 is de Dag van het Erfrecht. Op deze dag kunt u bij gespecialiseerde advocaten informatie inwinnen over het erfrecht. De Dag van het Erfrecht is een initiatief van de Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN).

Voor wie is de Dag van het Erfrecht?

De Dag van het Erfrecht is voor iedereen die meer wil weten over onder andere de afwikkeling van een nalatenschap. Ook voor alle andere erfrechtelijke kwesties kunt u bij ons terecht. Mocht u in het buitenland wonen of kunt u op de Dag van het Erfrecht niet langskomen, dan kunt u uiteraard ook een belafspraak met ons maken.

Wat zijn de onderwerpen bij de afwikkeling van een nalatenschap?

Bij de afwikkeling van een nalatenschap komt veel kijken. Wat is de eerste stap? Is er een testament? Bent u erfgenaam en zo ja, op welke wijze kunt u de nalatenschap aanvaarden of verwerpen? Of bent u tot executeur benoemd en u weet niet wat uw taken en bevoegdheden zijn? Uiteraard kunt u ook andere erfrechtelijke kwesties met ons bespreken.

Waarom een advocaat inhuren?

Als u te maken krijgt met de afwikkeling van een nalatenschap is het verstandig en raadzaam een deskundige in te schakelen die u kan uitleggen wat uw rechten en plichten zijn. Ook als er onenigheid is met andere erfgenamen, kunt u bij ons terecht. Onze advocaten kunnen u van dienst zijn bij de afwikkeling van een erfenis en kunnen voor u procederen indien dit nodig is.

Met wie kan u vrijblijvend komen praten?

Onze in erfrecht gespecialiseerde advocaten staan u op de Dag van het Erfrecht graag te woord. GMW advocaten heeft een groot aantal erfrechtadvocaten die zich voornamelijk bezighouden met het adviseren en procederen in omvangrijke en complexe nationale en internationale erfrechtzaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderwerpen als de verdeling/vereffening van een (digitale) nalatenschap, vruchtgebruik, bevoegdheden en ontslag van de executeur, vaststellen van de legitieme portie, maar bijvoorbeeld ook aan het verkrijgen van informatie teneinde de hoogte van het saldo van de nalatenschap te kunnen vaststellen.

GMW advocaten beantwoorden graag al uw vragen op het gebied van erfrecht. We helpen u graag.