Specialismen

Een juridisch probleem? Wij vinden voor u de oplossing.

GMW advocaten (opgericht in 1989) is een Haags advocatenkantoor dat meerdere juridische specialismen op hoogwaardig niveau aanbiedt.

Onze cliënten zijn Nederlandse en buitenlandse bedrijven en particulieren, semi-publieke organisaties, overheden en internationale instellingen. Bij GMW advocaten hebben wij één doel: de beste oplossing voor u bereiken. Dat doen wij door het geven van advies, door te procederen of via mediation. Met vakbekwame advocaten en staf, gebruikmakend van moderne technieken.

Artikel

Te ruim concurrentiebeding ongeldig

Een zeer ruim en onduidelijk concurrentiebeding maakt een te grote inbreuk op vrije keuze van arbeid en kan om die reden buiten toepassing worden gelaten.

 Wat speelde er feitelijk in deze zaak?

De werknemer is sinds 2013 als rayonleider werkzaam bij de Action.

Lees meer
Artikel

Verhuurders dubbel gestraft bij hennepvondst, en hoe dat te voorkomen

Een grote hennepkwekerij in het gehuurde; het is een nachtmerrie voor iedere verhuurder die in goed vertrouwen een huurovereenkomst is aangegaan. De hennepkwekerij wordt na ontdekking door de politie ontmanteld en afgevoerd, maar de verhuurder blijft achter met een gesloopt en beschadigd pand.

Lees meer
Artikel

De verdeling van internationale nalatenschappen bij echtscheiding

Stel u bent expat, u bent gehuwd, u woont in Nederland, uw ouders wonen in het buitenland en u hebt van hen een flinke erfenis ontvangen. U gaat daarna scheiden. Heeft uw echtgenoot dan recht op een deel van deze erfenis?

Lees meer
Artikel

De Algemene Verordening Gegevensbescherming: bent u er klaar voor?

In mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. De AVG vervangt daarmee de oude EU-privacyrichtlijn en onze Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) komt eveneens te vervallen. Gezien de directe werking van deze EU-verordening, zal u met ingang van mei 2018 meteen moeten voldoen aan deze nieuwe regels.

Lees meer

Service desks

U heeft vandaag wel wat meer te doen. Daarom informatie binnen handbereik met onze
 slimme service desks. Snel en eenvoudig.

Vastgoedrecht

Woningcorporatie desk: heldere regelgeving

Lees meer
Vastgoedrecht

VvE-desk: gezamelijke rechten en plichten

Lees meer
Internationaal recht

Legal expat desk: advising the expat community

Lees meer
Erfrecht

Erfenisdesk: hulp bij verdeling erfenis

Lees meer