Wij zoeken een advocaat-stagiair voor onze sectie Ondernemingsrecht & Insolventie

Wij zijn op zoek naar jou: creatieve en ondernemende teamplayer die verder kijkt dan de juridische kaders.

Dit ga je doen

Je treedt op als advocaat bij geschillen tussen aandeelhouders, vennoten of bestuurders, en bij conflicten binnen een onderneming. Je adviseert en procedeert voor onze cliënten in handelsgeschillen, ondersteunt onze curatoren in de afwikkeling van faillissementen en surséances van betaling, en werkt mee aan WHOA-zaken. Je draait als onderdeel van een team van nu zes advocaten en curatoren volop mee in een afwisselende en uitdagende praktijk.

Heb jij het GMW DNA?

Bij GMW maken we het verschil voor onze cliënten. Iedere dag weer. Jij bent ook gedreven om het beste voor je cliënten te bereiken en kijkt verder dan de juridische kaders. Je bent slim, ambitieus en beschikt over goede communicatieve eigenschappen. Verder weet je van aanpakken. Belangrijk is ook: jij bent voor ons een fijne collega, die bijdraagt aan de goede sfeer op kantoor. Je voldoet bovendien aan onderstaande eisen.

 • Je hebt een met goede cijfers afgeronde academische opleiding Nederlands recht, met afstudeerrichting Ondernemingsrecht en/of Privaatrecht.
 • Jouw beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is uitstekend.
 • Je hebt een scherp analytisch vermogen en denkt in oplossingen.
 • Je hebt een commerciële instelling, bent enthousiast en ambitieus.

Hier word jij blij van

 • Een uitdagende, interessante en afwisselende praktijk.
 • Zeer goede arbeidsvoorwaarden; naast een prima salaris en pensioenregeling, onder andere geboorteverlof voor mannen, flexibele werktijdindeling (werken wanneer en waar je wilt), extra vandaag-even-niet dagen, en het volgen van een niet-inhoudelijke cursus, bijv. een cursus meditatie om de geest fit te houden.
 • Toekomstperspectief, begeleiding en voortdurende kansen om jezelf verder te ontwikkelen, zoals het volgen van een specialisatieopleiding.
 • Een prettige werkomgeving die open, collegiaal en stimulerend is.
 • Veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Een uitstekende balans tussen werk en privé.
 • Werken in een mooi monumentaal pand, vol met kunst, op de rand van Scheveningen en Den Haag. Dichter bij het strand kun je niet werken.

Dit zijn wij

GMW is een vooruitstrevend advocatenkantoor in Den Haag dat voor nationale en internationale bedrijven, organisaties en particulieren optreedt. Wij verlenen hoogwaardige juridische bijstand bij het voorkomen en oplossen van juridische problemen en hebben een bijzondere expertise in procederen.

Wij richten ons op Arbeids- en collectief Pensioenrecht, Vastgoed- en Huurrecht, Familie- en Erfrecht, Ondernemings- en Vennootschapsrecht, en Insolventie en Herstructurering.

Wij kijken op een creatieve en innovatieve manier naar de markt én onze eigen ontwikkeling. Het kantoor wordt hierbij ondersteund door een marketingteam dat meedenkt over de digitale ontwikkelingen en de (inter)nationale positionering.

Solliciteren

Stuur jouw sollicitatie met CV en cijferlijst naar onze HR adviseur Moniek Lunenborg (werkenbij@gmw.nl). Voor vragen kan je bellen met Christiaan Mensink (partner ondernemingsrecht) op het nummer 06 39113884. Meer weten? Ga naar www.werkenbijgmw.nl.

Onze sollicitatieprocedure is anoniem

Wanneer je solliciteert op een vacature van GMW advocaten, solliciteer je automatisch anoniem. Dit betekent dat er onderdelen van je sollicitatie worden geanonimiseerd. Het gaat dan om je nationaliteit, geboortedatum, burgerlijke staat, adres, e-mailadres, naam en geslacht. Ook krijgen we geen foto te zien. Pas wanneer je bent geselecteerd om op gesprek te komen, krijgt de selectiecommissie inzicht in de gegevens.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen een gelijke kans krijgt, waarbij de hiervoor genoemde onderdelen geen (onbewuste) rol spelen bij de selectie. Ook vinden wij het van belang dat GMW advocaten een goede afspiegeling is van de maatschappij.