Marie-Christine Veltkamp-van Paassen

Marie-Christine Veltkamp-van Paassen

Marie-Christine Veltkamp-van Paassen is een ervaren vastgoedadvocaat met een groot analytisch vermogen en een doortastende aanpak. Haar praktijk bestaat voornamelijk uit (gecompliceerde) zaken op het gebied van huurrecht en VvE-recht, en ze begeleidt, al dan niet in samenwerking met een fiscalist of notaris, omvangrijke onroerend goed transacties.

Verder behandelt zij zaken op het gebied van burenrecht, erfdienstbaarheden, bouwrecht, omgevingsrecht en overig bestuursrecht en het algemeen verbintenissenrecht. Ze is goed ingevoerd in de wereld van haar cliënten: woningbouwverenigingen, (internationale) commerciële verhuurders, zorginstellingen, gemeentes, zbo’s, horecaondernemingen, grote en middelgrote ondernemingen, en particulieren.

Marie-Christine heeft in 2006 de specialisatie-opleiding van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA) voltooid, publiceert regelmatig (o.a. weblogs) en is docent aan de Academie voor de Rechtspraktijk. Daarnaast verzorgt zij voor cliënten lezingen en cursussen op maat op het gebied van huurrecht en VvE-recht, en wordt zij regelmatig gevraagd als spreker op vastgoed-gerelateerde netwerkevents.

Marie-Christine Veltkamp-van Paassen heeft de volgende rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd:

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Curriculum Vitae

Advocaat / Associate Partner

Rechtsgebieden
Huurrecht
VvE-recht
Burenrecht
Bestuursrecht
Bouwrecht
Koop en verkoop van onroerend goed (incl. complexe transacties)
Algemeen verbintenissenrecht
Incasso

Werkervaring
Advocaat bij GMW advocaten

Vrijwilligerswerk
Zonnebloem Scheveningen (voorzitter)

Opleiding
Civiel Recht aan de Rijksuniversiteit Leiden (1996)
Huurrecht Specialisatieopleiding van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA), 2006

Lidmaatschappen
Lid van de Vereniging van Huurrecht advocaten (VHA)
Juristenvereniging Appartementsrecht
Onroerend Goed Tafel, Sociëteit De Witte, Den Haag (voorzitter)
Vastgoed Sociëteit Haaglanden

Publicaties
“Tijdelijke vervangende woonruimte en overige regelingen bij werkzaamheden aan het gehuurde”, Tijdschrift Huurrecht In Praktijk, nr. 6, oktober 2014
Diverse weblogs op www.gmw.nl en Vastgoedjournaal
Leading Lawyer Huurrecht“, Journaal Huurrecht, Academie voor de Rechtspraktijk, juni 2016 en juni 2019

Overig
Docent / spreker bij diverse cliënten en evenementen

Talen
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans

Dankwoorden van cliënten

“Daar houd ik van; een zeer heldere reactie!”  “Dank voor onze fijne samenwerking. Deze heb ik altijd zeer gewaardeerd en heerlijk om met iemand zo goed inhoudelijk te kunnen sparren.” 

Alle artikelen van Marie-Christine Veltkamp-van Paassen