Marie-Christine Veltkamp-van Paassen

Marie-Christine Veltkamp-van Paassen

Marie-Christine Veltkamp-van Paassen is een ervaren vastgoedadvocaat met een groot analytisch vermogen en een doortastende aanpak. Haar praktijk bestaat voornamelijk uit (gecompliceerde) zaken op het gebied van huurrecht en VvE-recht, en ze begeleidt, al dan niet in samenwerking met een fiscalist of notaris, omvangrijke onroerend goed transacties.

Verder behandelt zij zaken op het gebied van burenrecht, erfdienstbaarheden, bouwrecht, omgevingsrecht en overig bestuursrecht en het algemeen verbintenissenrecht. Ze is goed ingevoerd in de wereld van haar cliënten, waaronder verschillende woningbouwverenigingen, (internationale) commerciële verhuurders, zorginstellingen, gemeentes, zbo’s, horecaondernemingen, overige grote en middelgrote ondernemingen, en particulieren.

Marie-Christine heeft in 2006 de specialisatie-opleiding van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA) voltooid, publiceert regelmatig (o.a. weblogs) en is docent aan de Academie voor de Rechtspraktijk. Daarnaast verzorgt zij voor cliënten lezingen en cursussen op maat op het gebied van huurrecht en VvE-recht, en wordt zij regelmatig gevraagd als spreker op vastgoed-gerelateerde netwerkevents.

Marie-Christine Veltkamp-van Paassen heeft de volgende rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd:

  • Huurrecht
  • Algemene praktijk

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Curriculum Vitae

Senior advocaat

Rechtsgebieden
Huurrecht
VvE-recht
Burenrecht
Bestuursrecht
Bouwrecht
Koop en verkoop van onroerend goed
Algemeen verbintenissenrecht
Incasso

Werkervaring
Advocaat bij GMW advocaten
Freelance jurist vanuit Sohar, Oman
Advocaat bij Salomons Van der Valk advocaten
Advocaat bij Van Diepen Van der Kroef advocaten

Opleiding
Civiel Recht aan de Rijksuniversiteit Leiden (1996)
Huurrecht Specialisatieopleiding van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA), 2006

Lidmaatschappen
Lid van de Vereniging van Huurrecht advocaten (VHA)
Juristenvereniging Appartementsrecht

Publicaties
“Tijdelijke vervangende woonruimte en overige regelingen bij werkzaamheden aan het gehuurde”, Tijdschrift Huurrecht In Praktijk, nr. 6, oktober 2014
Diverse weblogs op www.gmw.nl
Leading Lawyer Huurrecht“, Journaal Huurrecht, Academie voor de Rechtspraktijk, juni 2016 en juni 2019

Overig
Docent aan de Academie voor de Rechtspraktijk, alsmede opleider bij diverse cliënten (o.a. woningcorporaties en makelaars)

Talen
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans

Dankwoorden van cliënten

“Daar houd ik van; een zeer heldere reactie!”  “Dank voor onze fijne samenwerking. Deze heb ik altijd zeer gewaardeerd en heerlijk om met iemand zo goed inhoudelijk te kunnen sparren.” 

Heeft u vragen?

Marie-Christine Veltkamp-van Paassen helpt u graag

Alle artikelen van Marie-Christine Veltkamp-van Paassen