Marjet GroenleerMarjet Groenleer is ruim 15 jaar werkzaam in het familierecht. Haar focus ligt op (internationale) echtscheidingen en met name de financiële aspecten daarvan. Zij is associate partner bij GMW advocaten, lid van de Vereniging voor Familierechtadvocaten (vFAS) en raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Amsterdam, sector familierecht.

Marjet Groenleer is betrokken en gedreven, zowel richting haar cliënten als binnen haar vakgebied. Zij publiceert regelmatig in vaktijdschriften. In haar weblogs houdt zij u op de hoogte van de verschillende complexe aspecten van (internationale) echtscheidingen. Marjet adviseert onder meer over alimentatie, de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden en het verdelen van de gemeenschap van goederen. Zij staat veel ondernemers bij in financieel complexe echtscheidingen. Daarnaast houdt zij zich bezig met verhuizingszaken. De laatste jaren hebben haar werkzaamheden in toenemende mate een internationaal karakter gekregen. Zij begeleidt veel expats bij hun echtscheiding, zowel buitenlanders die in Nederland wonen en werken (bv. bij internationale organisaties en bedrijven als EPO, Estec, OPCW, NATO, ICC, Shell, Philips etc.) als Nederlanders woonachtig in het buitenland. Marjet is gespecialiseerd in het afwikkelen van zaken die zich afspelen binnen verschillende jurisdicties en die financieel maatwerk vereisen.

U kunt bij Marjet terecht voor (internationale) echtscheidingen (o.a. expats), echtscheidingen van ondernemers, financiële aspecten van de scheiding, afwikkeling huwelijkse voorwaarden, verdeling gemeenschap, alimentatie, verhuizings- en ontvoeringszaken en voor mediation.

Marjet publiceerde voor GMW advocaten de gratis whitepaper: Top 10 FAQ over scheiden voor Nederlanders die in het buitenland wonen. 

Bekijk CV