Martijn Leenen

Martijn Leenen

Martijn is werkzaam binnen de sectie Ondernemings- en Insolventierecht en is gespecialiseerd in het insolventierecht. Martijn adviseert en procedeert met name over faillissementsrecht. Hij staat curatoren bij in faillissementen en adviseert ondernemingen die met een faillissement worden geconfronteerd. Daarnaast houdt hij zich bezig met ondernemingsgericht privaatrecht in de breedste zin van het woord.

Martijn behandelt daarnaast ook bestuursrechtelijke geschillen. Denk hierbij onder andere aan handhavingsgeschillen, geschillen over vergunningen, Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) en wijzigingen van bestemmingsplannen. Ook kan Martijn u bijstaan op het terrein van het overheidsaansprakelijkheidsrecht. Martijn behandelt op dat terrein onder andere geschillen over nadeelcompensatie, rechtmatige overheidsdaden en onrechtmatige overheidsdaden.

Martijn staat bekend om zijn serieuze en grondige aanpak; hij wil altijd het fijne van de zaak weten. Bovendien typeren cliënten Martijn als een betrokken en oplossingsgerichte advocaat.

Curriculum Vitae

Advocaat

Rechtsgebieden
Ondernemingsrecht
Insolventierecht
Contractenrecht

Opleidingen
Bachelor Nederlands recht, Universiteit Utrecht
Fall semester exchange, Temple University Beasley school of law, Philadelphia, USA.
Master Burgerlijk recht, Radboud Universiteit Nijmegen

Talen
Nederlands en Engels

Werkervaring
TEAM Advocaten Utrecht

Alle artikelen van Martijn Leenen