Raymond de Mooij

Raymond de Mooij

Raymond de Mooij is één van de grondleggers van GMW advocaten. Hij is gespecialiseerd in vastgoedrecht en huurrecht. Raymond werkt onder meer voor vastgoedondernemers, projectontwikkelaars, woningcorporaties, horeca-exploitanten en winkelbedrijven. Zijn persoonlijke en praktische aanpak zorgt voor een trouwe klantenkring.

Raymond de Mooij heeft een procespraktijk. Dat betekent dat hij vrijwel dagelijks op de rechtbank te vinden is. In deze procedures en in zijn advisering kan Raymond behalve op zijn eigen kennis en ervaring ook bouwen op de expertise van de vastgoedsectie van GMW advocaten: specialisten op het gebied van bouwrecht, VvE-recht en bestuursrecht maken de dienstverlening richting vastgoedcliënten compleet. Raymond voert met name procedures bij conflicten rond vastgoedtransacties, verborgen gebreken, huurprijsaanpassingen, huurachterstanden, hennepzaken, onderhuur, overlast, kraken. Tevens heeft hij veel ervaring bij het opstellen en beoordelen van koopovereenkomsten en huurcontracten.

Veel van zijn avonturen in de advocatuur heeft Raymond opgetekend in krantencolumns en tijdschriftartikelen. Deze verhalen zijn gebundeld in drie boeken: “Voor de rechter”, “Vechten in toga” en “Rechtszaken met een glimlach”. Ook schrijft Raymond maandelijkse columns voor Business Haaglanden en Den Haag Centraal.

Raymond geeft regelmatig lezingen over huurrecht, vastgoedrecht en burgerlijk procesrecht.

Rechtsgebiedenregister Nederlandse orde van advocaten

Raymond de Mooij heeft de volgende rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd:

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Curriculum Vitae

Advocaat/partner

Rechtsgebieden
Vastgoedrecht
Huurrecht
Verbintenissenrecht
Aansprakelijkheidsrecht

Opleiding
Rechten, Rijksuniversiteit Leiden

Werkervaring
Advocaat en partner bij GMW advocaten

Nevenactiviteiten
Columnist Business Haaglanden
Columnist Den Haag Centraal

Publicaties

“Vechten in toga”, Boom Juridische uitgevers, Den Haag 2009
“Voor de Rechter”, Uitgeverij BZZTóh, Den Haag 2005
“Rechtszaken met een glimlach”, Boom Juridische uitgevers, Den Haag 2016

Talen
Nederlands, Engels

Dankwoorden van cliënten

“Bedankt voor alles! Je bent echt een top advocaat.”
“Ik kom binnenkort even een slagroomtaart langs brengen.”

Heeft u vragen?

Raymond de Mooij helpt u graag

Alle artikelen van Raymond de Mooij