Renée Sauer

Renée Sauer

Renée is als advocaat werkzaam binnen de sectie Arbeid & Pensioen. Zij is gespecialiseerd in het Nederlands en internationaal arbeidsrecht en lid van de specialisatievereniging VAAN. Daarnaast richt zij zich op het (arbeidsgerelateerd) vreemdelingenrecht. Renée is sinds 2006 advocaat en werkte voordat zij zich in 2018 aan GMW advocaten verbond een aantal jaren zelfstandig onder de naam Sauer Arbeidsrecht.

Renée heeft veel ervaring op het gebied van individueel en collectief ontslagrecht, het opstellen van (maatwerk) arbeidsovereenkomsten en arbeidsvoorwaardenreglementen, (wijziging in) arbeidsvoorwaarden, cao-recht, ziekte & re-integratie en non-concurrentie(bedingen), specifiek in zaken waarbij er ook bewijsbeslag wordt of moet worden gelegd. Renée weet bij uitstek haar kennis van het (arbeidsgerelateerd) vreemdelingenrecht te combineren met haar arbeidsrechtelijke specialisatie. Hierdoor kan zij zowel werkgevers als werknemers goed adviseren op het snijvlak van arbeids-en vreemdelingenrecht.

Renée gaat grondig en nauwgezet te werk. Ze zet haar tanden graag in juridische puzzels, maar houdt ook van haar vak omdat het echt mensenwerk is. Ze zorgt dat zij altijd goed geïnformeerd is en houdt te allen tijde persoonlijk contact met haar cliënten. Cliënten typeren Renée als down to earth, realistisch en integer.

Rechtsgebiedenregister Nederlandse orde van advocaten

Renée Sauer heeft de volgende rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd:

  • Arbeidsrecht
  • Vreemdelingenrecht

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Curriculum Vitae

Advocaat/ associate partner

Rechtsgebied
(Internationaal) arbeidsrecht

Werkervaring
Advocaat bij GMW advocaten
Advocaat bij Sauer Arbeidsrecht
Advocaat bij Buren N.V.
Advocaat bij ’t Regtshuis advocaten

Opleiding
Nederlands Recht, Universiteit van Tilburg (2006)
Taaltraining Engels, Regina Coeli (2011)
Specialisatieopleiding Arbeidsrecht, Grotius Academie (2012)
Taaltraining Spaans, Regina Coeli (2013)
Postacademische leergang arbeidsrecht (PALA), Erasmus Academie (2017)

Lidmaatschappen
Lid Vereniging Haagse Arbeidsrecht Advocaten
Lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)

Talen
Nederlands
Engels

Dankwoorden van cliënten

“Ik heb Renée ingehuurd om mij te adviseren om het best mogelijke resultaat te krijgen bij de beëindiging van mijn dienstverband. Ze was down to earth, realistisch en gaf me precies de juiste aanwijzingen om op koers te blijven. Naast een hoge mate van integriteit, was ze punctueel en zich bewust van de soepele overgang die we moesten bewerkstelligen en de goede relatie die mijn werkgever en ik wilden behouden. Renée gaf me een nieuw perspectief en wees waar nodig op gebreken. De resultaten van de onderhandelingen met de voormalige werkgever waren dus zeer bevredigend.”

Alle artikelen van Renée Sauer