Stephanie Mosterd-de Wit

Stephanie de Wit

Stephanie is partner bij GMW advocaten en gespecialiseerd in het ondernemings- en insolventierecht.

Zij beoefent het ondernemingsrecht in de ruimste zin van het woord.

  • Stephanie adviseert en procedeert over het vestigen en uitwinnen van zekerheden ten behoeve van een financiering (pand, hypotheek, retentie, borg, rangorde en rangregelingen etc.);
  • Verder adviseert en procedeert zij over samenwerking, aan- en verkoop, afgebroken onderhandelingen, contractbreuk, tekortkomingen, schade en bestuurdersaansprakelijkheid;
  • Stephanie adviseert en procedeert ook over geschillen tussen aandeelhouders, vennoten of bestuurders en de beëindiging van samenwerkingsverbanden. Ook begeleidt zij bedrijfsovernames.

Op het gebied van insolventierecht houdt Stephanie zich bezig met advisering en begeleiding van bedrijven in moeilijkheden, bij herstructureringen en het aanbieden van akkoorden. Verder adviseert en procedeert zij in geschillen met curatoren, zoals bestuurdersaansprakelijkheid, uitwinning zekerheden, indeplaatsstelling, pauliana etc.

Ook wordt Stephanie met regelmaat door de Rechtbank Den Haag aangesteld tot curator in faillissementen. De expertise van een faillissementscurator weet Stephanie als geen ander te gebruiken in de advisering.

Stephanie heeft een focus op de vastgoedpraktijk. Zij maakt dan ook onderdeel uit van de sectie Vastgoed & Huur en slaat de brug naar het ondernemingsrecht. Binnen deze sectie Stephanie zich met name bezig met de (ver)koop en levering van onroerend goed, vastgoedfinancieringen en de uitwinning van zekerheden. Executiegeschillen en rangorde-procedures zijn haar dan ook niet vreemd. Tot haar cliënten behoren o.a. vastgoedondernemers, projectontwikkelaars, retailers en makelaars.

Stephanie is een gedreven advocaat en staat bekend om haar pragmatische aanpak. Zij focust niet alleen op de juridische kant van de zaak, zij heeft ook oog voor een praktische of commerciëlere oplossing. Cliënten typeren Stephanie als transparant. Zij is persoonlijk in haar benadering.

Rechtsgebiedenregister Nederlandse orde van advocaten

Stephanie de Wit heeft de volgende rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd:

  • Insolventierecht
  • Ondernemingsrecht

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Curriculum Vitae

Advocaat/partner

Rechtsgebieden
Insolventierecht
Ondernemingsrecht
Vastgoedrecht
Huurrecht

Opleiding
Civiel- en bedrijfsrecht, Universiteit Leiden
Insolventierecht voor curatoren, Universiteit Nijmegen
Grotius specialisatieopleidingen: Insolventierecht (Insolad) en Financiële Economie voor curatoren

Werkervaring
Advocaat bij GMW advocaten

Lidmaatschappen
Haagse Vastgoed Kring (HVK) (bestuurslid sinds september 2018)
Vereniging Insolventierecht Advocaten (INSOLAD)
Lid van Insolventiecommissie bij de Orde van advocaten Den Haag

Nevenactiviteiten
Gastdocent Zekerheden en Insolventie aan de Nyenrode Business Universiteit voor de beroepsopleiding “Business Valuation – opleiding tot Register Valuator”.

Talen
Nederlands
Engels

Alle artikelen van Stephanie de Wit