Stephanie Mosterd-de Wit

Stephanie Mosterd-de Wit

Stephanie is als advocaat werkzaam binnen de secties Vastgoed & Huur en Onderneming & Insolventie.

Binnen de sectie Vastgoed & Huur houdt Stephanie zich met name bezig met de (ver)koop en levering van onroerend goed, huurzaken en vastgoedfinanciering, inclusief beslagen en executies. Ook wordt zij ingeschakeld bij VVE-kwesties. Tot haar cliënten behoren o.a. vastgoedondernemers, projectontwikkelaars en makelaars.

Binnen de sectie Onderneming & Insolventie houdt zij zich onder meer bezig met het adviseren en procederen over financieringen i.c.m. zekerheden (pand, hypotheek, borg, bankgarantie, verrekening etc.), adviseert zij ondernemingen en bestuurders bij herstructurering, het maken van een doorstart en (her)financiering alsmede geschillen met bijvoorbeeld curatoren of banken. Tevens is Stephanie vertrouwd met het opstellen en beoordelen van overeenkomsten en incasso van vorderingen.

Stephanie is een gedreven en enthousiaste advocaat en staat bekend om haar pragmatische en voortvarende aanpak. Ze weet snel tot de kern van de zaak te komen. Zij focust niet alleen op de juridische kant van de zaak, maar zoekt ook naar een praktische oplossing. Cliënten typeren Stephanie als open en transparant. Ook is zij persoonlijk in haar benadering.

Stephanie is sinds september 2018 bestuurslid van de Haagse Vastgoed Kring. Stephanie is tevens gastdocent Zekerheden en Insolventie aan de Nyenrode Business Universiteit voor de beroepsopleiding “Business Valuation – opleiding tot Register Valuator”.

Bekijk CV

Curriculum Vitae

Rechtsgebieden
Insolventierecht
Ondernemingsrecht
Vastgoedrecht
Huurrecht

Opleiding
Civiel- en bedrijfsrecht, Universiteit Leiden
Insolventierecht voor curatoren, Universiteit Nijmegen
Grotius specialisatieopleidingen: Insolventierecht (Insolad) en Financiële Economie voor curatoren

Werkervaring
Advocaat bij GMW advocaten
Advocaat bij DVDW advocaten 
Advocaat Udink & De Jong

Lidmaatschappen
Haagse Vastgoed Kring (HVK) (bestuurslid sinds september 2018)
Vereniging Insolventierecht Advocaten (INSOLAD)

Nevenactiviteiten
Gastdocent Insolventierecht voor de opleiding Business Valuation (Nyenrode Business Universiteit)

Talen
Nederlands
Engels

Alle artikelen van Stephanie Mosterd-de Wit