Specialismen

Mag een werkgever privé e-mailverkeer monitoren?

Werk en privé lopen steeds meer door elkaar. Thuis nog even een mailtje van het werk beantwoorden en op het werk even mailen of appen met vrienden. De werkgever leest intussen al die privéberichten mee, of mag dat niet? De vraag is of de werkgever de privé-communicatie van de werknemer in de gaten mag houden.

Lees meer

Langs het tuinpad

“Onze huurder meneer Lauda kon met zijn scootmobiel altijd langs het tuinpad van de buren naar zijn eigen achtertuin komen, maar dat lukt nu niet meer. Die buren, de heer en mevrouw Snodaard, hebben het pad verwijderd en de deur die toegang gaf naar de achtertuin weggehaald.

Lees meer

8 september 2017: Dag van de Scheiding

Op vrijdag 8 september 2017 is de Dag van de Scheiding. Op deze dag kan informatie over scheiding worden ingewonnen bij gespecialiseerde advocaten. De Dag van de Scheiding is een initiatief van de beroepsvereniging van familierechtadvocaten/scheidingsmediators (vFAS). GMW advocaten doet ook dit jaar mee aan de Dag van de Scheiding en zet haar deuren wijd open.

Lees meer

Cartoonisten moeten betalen voor teruggave van aan failliet stripmuseum uitgeleende werken

Op 25 juli 2017 is het Rotterdamse stripmuseum Strips! failliet verklaard. De collectie van het museum bestond voor een groot deel uit geleende werken, die door cartoonisten en andere kunstenaars in bruikleen waren. Deze week kwam het bericht in het nieuws dat de striptekenaars hun eigendommen alleen mogen terughalen, als zij aan de curator een vergoeding van € 75,- betalen.

Lees meer

Verbod op hoofddoek is mogelijk

Onder voorwaarden mag u het dragen van een hoofddoek op de werkvloer verbieden, zo heeft het Europees Hof van Justitie geoordeeld. De neutrale uitstraling van de medewerker moet dan wel noodzakelijk zijn voor uw organisatie.

Het Europees Hof deed uitspraak in twee verschillende zaken.

Lees meer

Matiging transitievergoeding gerechtvaardigd?

Iedere werknemer, die ten minste 2 jaar in dienst is, heeft bij ontslag recht op een transitievergoeding. De wet kent enkele uitzonderingen op dit recht, zoals in het geval de werknemer de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt. Belangrijk is dat er bij de berekening van de transitievergoeding geen rekening gehouden wordt met specifieke omstandigheden van het geval.

Lees meer
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wij bellen u binnen 24 uur terug binnen kantoortijden