Specialismen
Artikel

De praktijk van pre-pack faillissementen eindigt

Op 22 juni 2017 heeft het Europees Hof van Justitie een duidelijke uitspraak gedaan, met verstrekkende gevolgen voor de Nederlandse faillissementspraktijk. Bij een pre-pack faillissement geldt vanaf nu voor alle werknemers de wettelijke ontslagbescherming, óók als het ontslag formeel pas gegeven wordt na de faillietverklaring van de (oude) werkgever.

Lees meer
Artikel

Moet werkgever zorgen voor partnerpensioen?

De zogeheten “huilende weduwe” is de vrees voor elke werkgever en pensioenuitvoerder. Dit is de partner (man/vrouw) van de overleden werknemer, die meent bij de werkgever of pensioenuitvoerder van de overleden werknemer recht te hebben op betaling van partnerpensioen (nabestaandenpensioen).

Lees meer
Artikel

Staat ondernemingsraad bij faillissement buiten spel?

Als de rechtbank een onderneming failliet verklaart, wordt een curator aangesteld die zal onderzoeken of een voortzetting of doorstart / verkoop van het bedrijf mogelijk is. De curator beslist daarbij over de verkoop van goederen en het ontslag van de werknemers.

Lees meer
Artikel

Te ruim concurrentiebeding ongeldig

Een zeer ruim en onduidelijk concurrentiebeding maakt een te grote inbreuk op vrije keuze van arbeid en kan om die reden buiten toepassing worden gelaten.

 Wat speelde er feitelijk in deze zaak?

De werknemer is sinds 2013 als rayonleider werkzaam bij de Action.

Lees meer
Artikel

Verhuurders dubbel gestraft bij hennepvondst, en hoe dat te voorkomen

Een grote hennepkwekerij in het gehuurde; het is een nachtmerrie voor iedere verhuurder die in goed vertrouwen een huurovereenkomst is aangegaan. De hennepkwekerij wordt na ontdekking door de politie ontmanteld en afgevoerd, maar de verhuurder blijft achter met een gesloopt en beschadigd pand.

Lees meer
Artikel

De verdeling van internationale nalatenschappen bij echtscheiding

Stel u bent expat, u bent gehuwd, u woont in Nederland, uw ouders wonen in het buitenland en u hebt van hen een flinke erfenis ontvangen. U gaat daarna scheiden. Heeft uw echtgenoot dan recht op een deel van deze erfenis?

Lees meer
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wij bellen u binnen 24 uur terug binnen kantoortijden