Specialismen

De Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag wijzigt ingrijpend

Op 1 januari 2018 wijzigt de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WMM) ingrijpend. Zoals het moeten betalen van het minimumloon bij overeenkomsten van opdracht, vervoersovereenkomsten en aanneming van werk. Ook wijzigen de regels over werken op basis van stukloon en het moeten betalen van minimumloon én vakantiebijslag bij overwerk.

Lees meer

Indexering kinder- en partneralimentatie 2018

Ook dit jaar wordt de kinder- en partneralimentatie weer geïndexeerd. Dit betekent dat de door u te betalen kinder- en/of partneralimentatie wordt verhoogd met een bepaald percentage. Indien u de alimentatiegerechtigde bent, betekent dit dat u een hogere alimentatie zult gaan ontvangen met ingang van 1 januari 2018.

Lees meer

De krakende anti-kraker

Toeristen komen graag in Amsterdam, ik niet. Vorige maand had ik een afspraak bij cliënte woningcorporatie Tievus. Ik besloot met de auto te gaan. Na twintig minuten vastgestaan te hebben op een gracht – de bestuurder van een bestelbus had zijn auto midden op straat gezet en was even een broodje gaan eten – arriveerde ik te laat bij mijn gesprekspartner Linda Alberti.

Lees meer

Houdt een concurrentiebeding stand na een functiewijziging?

Het is belangrijk voor werkgevers om goed in de gaten te houden aan welke vereisten een concurrentiebeding moet voldoen, wil het beding daadwerkelijk standhouden. Zo moet een concurrentiebeding onder andere op schrift staan en voldoende gespecificeerd zijn. Maar wat gebeurt er met dit concurrentiebeding als een werknemer een andere functie krijgt?

Lees meer

Moet herplaatsing wel of niet binnen het gehele concern?

In deze blog bespreek ik de vraag of er bij herplaatsing binnen een bedrijf wel of niet binnen het gehele concern gekeken dient te worden. De jurisprudentie daarover is op dit moment verdeeld. Hoe zit dit nu precies?

Redelijke grond voor ontslag

Allereerst is het belangrijk om te weten dat een werkgever een redelijke grond moet hebben om tot ontslag van een werknemer over te kunnen gaan.

Lees meer
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wij bellen u binnen 24 uur terug binnen kantoortijden