28 september 2018

Aantal leden bepaalt of bond mee mag doen aan cao-overleg

Door Koen Vermeulen

Binnen één jaar deed de kantonrechter twee keer een uitspraak over Transavia.

Een vakbond met te weinig leden kan de toegang tot het cao-overleg worden ontzegd en aan een cao met een niet-representatieve vakbond is niet automatisch elke werknemer gebonden.

Koen Ver­meulen schreef een artikel voor Zeggenschap waarin hij uitlegt welke gevolgen dit heeft voor het polderoverleg en de waarde van cao’s.

U leest het hele artikel hier. Heeft u een vraag over dit artikel, neemt u dan gerust contact me mij op.

Koen Vermeulen

Koen Vermeulen

Advocaat/associate partner

Koen Vermeulen is uw sparringpartner voor alle vragen over arbeidsrelaties en pensioen.

Gerelateerde blogs

26 september 2023

Pensioenontslag

In Nederland komt aan de werknemer een grote mate van ontslagbescherming toe. Een uitzondering op de ontslagbescherming geldt voor de werknemer die de pensioenleeftijd bereikt heeft.

Lees meer

10 augustus 2023

Ontslag met een fiks prijskaartje

In de wet staan verschillende ontslaggronden opgesomd. Een werkgever kan de arbeidsovereenkomst opzeggen als één van deze gronden, of een combinatie ervan, aanwezig is. Bovendien moet duidelijk zijn dat de werknemer niet kan worden herplaatst binnen de organisatie. Eén van de ontslaggronden uit de wet is de verstoorde arbeidsverhouding.

Lees meer

20 juli 2023

Ontslag op staande voet: de ontslagbrief

Kort voor de zomervakantie heeft de Hoge Raad twee uitspraken gedaan over ontslag op staande voet. Het gaat om de mededelingseis van de dringende reden in de ontslagbrief en over het vorderen van een vergoeding van de op staande voet ontslagen werknemer.

Lees meer