13 maart 2011

Gemeente Den Haag lanceert VvE-Oké label

Door Gilyan Parker

Om de slapende Vereniging van Eigenaars (VvE’s) in de gemeente Den Haag te activeren, heeft de gemeente Den Haag op de Haagse Nieuwbouwbeurs een concept gelanceerd onder de naam “VvE-Oké label”.

Keurmerk voor gezonde en actieve VvE’s

De gemeente Den Haag heeft dit plan ontwikkeld in samenwerking met NVM Haaglanden en Funda. Het idee achter dit plan is dat kopers van appartementen in één oogopslag zien hoe de Vereniging van Eigenaars van hun potentiële nieuwe appartement ervoor staat. Voorwaarde is wel dat de verkopend makelaar bij het plaatsen van de advertentie op Funda een test moet doen om de VvE te beoordelen.

VvE-Oké label

Voldoet een VvE aan de voorwaarden, dan wordt aan de VvE het label gehangen dat het appartement deel uitmaakt van een VvE die oké is.

Activeren van VvE’s

De eerder in het leven geroepen VvE-balie van de gemeente Den Haag coördineert de uitgifte van het VvE-Oké label. De reden van dit label ligt wel voor de hand. De stad Den Haag heeft met ruim 20.000 VvE’s de meeste VvE’s van Nederland, en hiervan zijn er nog steeds te veel slapend. In deze VvE’s wordt geen overleg gevoerd, noch wordt er gespaard voor toekomstig onderhoud. De gemeente Den Haag wil het activeren van VvE’s stimuleren. Dit volledig nieuwe initiatief zou hieraan kunnen bijdragen, hetgeen ten gunste zou komen aan de Stad Den Haag.

Gilyan Parker