27 augustus 2009

Mensink ook bewindvoerder Drafcentrum Wolvega B.V.

Door Gilyan Parker

Als gevolg van de malaise in de paardensport is na de Stichting Nederlandse Draf- en Rensport, waarvan Christiaan Mensink reeds als bewindvoerder optreedt, op 24 augustus 2009.

Eveneens surseance van betaling verleend aan het Drafcentrum Wolvega B.V. in Friesland. Het beste paard is wederom van stal gehaald; de rechter heeft Mensink ook voor deze surseance als bewindvoerder benoemd. Voorlopig zullen de koersen gewoon doorgaan omdat de exploitant van het drafcentrum, die geen surseance heeft aangevraagd. heeft toegezegd de huur gewoon te voldoen. Na besprekingen met betrokken partijen werkt Mensink aan een creatieve oplossing om de renbaan ook op langere termijn open te houden en te voorkomen dat de baan verkocht wordt om de miljoenenschuld terug te brengen. Binnenkort wordt er door de crediteuren van de NDR en het Drafcentrum Wolvega gestemd of de surseance moet worden verlengd, of dat er een faillissement moet volgen. Voor die vergadering zal het bestuur van de NDR met een reddingsplan komen. De eventuele voortzetting van de surseance zal dan gebruikt worden om de plannen uit te werken en uit te voeren.

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

12 januari 2023

Particuliere of zakelijke borgtocht?

Een geldverstrekker zal bij het verstrekken van leningen nagenoeg altijd zekerheden verlangen. Daarbij kunt u niet alleen denken aan zakelijke zekerheden zoals pandrechten en hypotheekrechten, maar ook aan persoonlijke zekerheden.

Lees meer

6 december 2022

Wordt de baby-BV volwassen?

Een baby-BV is een belastingcontructie waarbij ouders een besloten vennootschap oprichten. Hier krijgen hun (minderjarige) kinderen – bij oprichting – aandelen van uitgereikt.

Lees meer

2 juni 2022

Schadevergoeding bij waardevermindering van aandelen

Waardevermindering van mijn aandelen: heb ik recht op schadevergoeding?

Lees meer