27 augustus 2009

Mensink ook bewindvoerder Drafcentrum Wolvega B.V.

Door Gilyan Parker

Als gevolg van de malaise in de paardensport is na de Stichting Nederlandse Draf- en Rensport, waarvan Christiaan Mensink reeds als bewindvoerder optreedt, op 24 augustus 2009.

Eveneens surseance van betaling verleend aan het Drafcentrum Wolvega B.V. in Friesland. Het beste paard is wederom van stal gehaald; de rechter heeft Mensink ook voor deze surseance als bewindvoerder benoemd. Voorlopig zullen de koersen gewoon doorgaan omdat de exploitant van het drafcentrum, die geen surseance heeft aangevraagd. heeft toegezegd de huur gewoon te voldoen. Na besprekingen met betrokken partijen werkt Mensink aan een creatieve oplossing om de renbaan ook op langere termijn open te houden en te voorkomen dat de baan verkocht wordt om de miljoenenschuld terug te brengen. Binnenkort wordt er door de crediteuren van de NDR en het Drafcentrum Wolvega gestemd of de surseance moet worden verlengd, of dat er een faillissement moet volgen. Voor die vergadering zal het bestuur van de NDR met een reddingsplan komen. De eventuele voortzetting van de surseance zal dan gebruikt worden om de plannen uit te werken en uit te voeren.

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

14 december 2023

Het incasseren van vorderingen

Hoewel de economie lijkt aan te trekken, blijkt uit de praktijk toch dat veel facturen onbetaald blijven. Mocht dat het geval zijn, dan wilt u natuurlijk snel stappen ondernemen om de vordering geïnd te krijgen.

Lees meer

21 september 2023

Wat is een STAK?

Het fenomeen certificering van aandelen zal bij de gemiddelde ondernemer veel vraagtekens opleveren. In deze blog leest u in vogelvlucht de basisprincipes en enkele voor- en nadelen van de Stichting Administratiekantoor (de ‘STAK’).

Lees meer

22 augustus 2023

Uitkoop van minderheids-aandeelhouders

De voordelen, eisen en knelpunten van de geforceerde uitkoop van de laatste 5%.

Lees meer