27 augustus 2009

Mensink ook bewindvoerder Drafcentrum Wolvega B.V.

Door Gilyan Parker

Als gevolg van de malaise in de paardensport is na de Stichting Nederlandse Draf- en Rensport, waarvan Christiaan Mensink reeds als bewindvoerder optreedt, op 24 augustus 2009.

Eveneens surseance van betaling verleend aan het Drafcentrum Wolvega B.V. in Friesland. Het beste paard is wederom van stal gehaald; de rechter heeft Mensink ook voor deze surseance als bewindvoerder benoemd. Voorlopig zullen de koersen gewoon doorgaan omdat de exploitant van het drafcentrum, die geen surseance heeft aangevraagd. heeft toegezegd de huur gewoon te voldoen. Na besprekingen met betrokken partijen werkt Mensink aan een creatieve oplossing om de renbaan ook op langere termijn open te houden en te voorkomen dat de baan verkocht wordt om de miljoenenschuld terug te brengen. Binnenkort wordt er door de crediteuren van de NDR en het Drafcentrum Wolvega gestemd of de surseance moet worden verlengd, of dat er een faillissement moet volgen. Voor die vergadering zal het bestuur van de NDR met een reddingsplan komen. De eventuele voortzetting van de surseance zal dan gebruikt worden om de plannen uit te werken en uit te voeren.

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

24 juli 2024

Een opsteker voor bedrijven!

Onlangs heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel Opheffing Verpandingsverboden aangenomen. Deze wet regelt met een kleine aanpassing van art. 3:83 BW dat het niet langer mogelijk is om voor financieringsdoeleinden verpanding van debiteurenvorderingen uit te sluiten.

Lees meer

10 juli 2024

Betwisten van een factuur wegens toerekenbare tekortkoming

Eerder schreef ik een artikel over het innen van facturen. In dit artikel ga ik verder in op het betwisten van de facturen.

Lees meer

14 december 2023

Het incasseren van vorderingen

Hoewel de economie lijkt aan te trekken, blijkt uit de praktijk toch dat veel facturen onbetaald blijven. Mocht dat het geval zijn, dan wilt u natuurlijk snel stappen ondernemen om de vordering geïnd te krijgen.

Lees meer