14 februari 2013

Workshop familierecht voor expats een succes

Door Gilyan Parker

Maandagavond 4 februari jl. vond het event ACCESSing the Netherlands, georganiseerd door ACCESS en de International Community Platform (ICP), plaats.

Nieuw aangekomen expats, maar ook expats die al langer in Nederland wonen, waren aanwezig om workshops over o.a. de gezondheidszorg, onderwijs en hypotheken bij te wonen. Veel interesse was er voor de workshop familierecht en erfrecht die door de advocate Sieta Autar van GMW Advocaten in samenwerking met notaris Yolanda Bokhorst van Wichers Buttingha, werd gegeven. Tijdens de borrel was er gelegenheid voor de internationals en de expat service providers om nader met elkaar kennis te maken. Het was een succes!

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

1 maart 2024

15 jaar ouderschapsplan

Deze maand bestaat het (verplichte) ouderschapsplan maar liefst 15 jaar. Na een echtscheiding of ontbinding van een geregistreerd partnerschap heeft u er zeker één nodig als u samen minderjarige kinderen heeft. Een ouderschapsplan is ook verplicht wanneer u alleen een relatie heeft gehad en sprake is van gezamenlijk ouderlijk gezag.

Lees meer

25 januari 2024

Welke rechter mag beslissen over de kinderen?

In zaken met een internationaal karakter, moet worden vastgesteld welke rechter rechtsmacht heeft.

Lees meer

16 januari 2024

Indexering kinder- en partneralimentatie 2024

Ieder jaar wordt de kinder- en partneralimentatie verhoogd door de jaarlijkse indexering. Vandaag vertel ik u meer over de indexering van de kinder- en partneralimentatie in 2024.

Lees meer