14 februari 2013

Workshop familierecht voor expats een succes

Door Gilyan Parker

Maandagavond 4 februari jl. vond het event ACCESSing the Netherlands, georganiseerd door ACCESS en de International Community Platform (ICP), plaats.

Nieuw aangekomen expats, maar ook expats die al langer in Nederland wonen, waren aanwezig om workshops over o.a. de gezondheidszorg, onderwijs en hypotheken bij te wonen. Veel interesse was er voor de workshop familierecht en erfrecht die door de advocate Sieta Autar van GMW Advocaten in samenwerking met notaris Yolanda Bokhorst van Wichers Buttingha, werd gegeven. Tijdens de borrel was er gelegenheid voor de internationals en de expat service providers om nader met elkaar kennis te maken. Het was een succes!

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

17 juli 2024

Online mediation in het familierecht

Binnen het familierecht wordt er meer en meer gebruik gemaakt van mediation, waarbij (toekomstige) ex-partners afspraken kunnen maken over bijvoorbeeld de inhoud of wijziging van een ouderschapsplan en de financiële afwikkeling van een huwelijk. Door middel van mediation kan er gekomen worden tot duurzame overeenkomsten.

Lees meer

25 juni 2024

Kindrekening of kinderalimentatie?

Op het moment dat de ouders van een kind hun relatie beëindigen moeten zij afspraken maken over de verdeling van de kosten van verzorging en opvoeding van hun kind. Het staat ouders in beginsel vrij om zelf invulling te geven aan deze afspraken. Uitgangspunt is echter wel dat een kind na de beëindiging van de relatie van zijn of haar ouders er niet (financieel) op achteruit gaat.

Lees meer

17 juni 2024

De overspannen woningmarkt in familierecht

Dat er in Nederland sprake is van een overspannen woningmarkt is algemeen bekend. Dit gegeven heeft echter, zo bemerkte ik in een aantal uitspraken, ook zijn invloed doen gelden in het familierecht.

Lees meer