Downloads

Uit elkaar na samenwonen

Familierecht

U woont samen en gaat uit elkaar. Wat moet er geregeld worden bij een gezamenlijk koopwoning? En hoe zit het precies met alimentatie of het pensioen? In deze whitepaper behandelen wij 8 veelvoorkomende vragen van samenwoners die uit elkaar gaan.

Het faillissement van een zakelijk huurder

Insolventierecht

De belangen van een eigenaar / verhuurder van een huurobject zijn vaak anders dan die van de curator in het faillissement. In deze whitepaper worden deze verschillen besproken.

Verhuur van woonruimte

Huurrecht

In deze whitepaper beantwoorden wij voor u de 10 belangrijkste vragen op het gebied van verhuur van woonruimte. Weet u bijvoorbeeld wat u kunt doen als uw huurder een betalingsachterstand heeft? Of welke stappen u kunt ondernemen als uw huurder uw woning achterlaat met schade?

De 6 risico’s van B.V.-bestuurders

Ondernemingsrecht

In deze whitepaper worden de zes risico’s van B.V.-bestuurders uiteengezet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan risico’s bij het sluiten en (niet) nakomen van overeenkomsten, risico’s bij dividenduitkering en risico’s rondom fiscaliteit.

Top 10 FAQ over scheiden

Familierecht

Woont u in het buitenland en wilt u scheiden? Of gaat uw huwelijk door een moeilijke periode en wilt u uw opties verkennen? Download de gratis whitepaper en ontvang antwoord op de 10 meest gestelde vragen over scheiden in het buitenland.

Verdeling van de erfenis

Erfrecht

In deze whitepaper behandelen wij 7 veelvoorkomende problemen bij de verdeling van een erfenis. Hebben schenkingen invloed op de verdeling van de erfenis? Wat kunt u doen als de executeur zijn werk niet goed doet? Download de gratis whitepaper en ontvang gratis uitleg inclusief tips en praktische voorbeelden.