Aansprakelijkheid

U heeft schade geleden door een ander en wilt dit zo snel mogelijk vergoed krijgen. Hiervoor is het nodig dat u degene die de schade heeft veroorzaakt aansprakelijk stelt. GMW kan u hierbij helpen.

Aansprakelijkheid voor schade kan op verschillende wijzen ontstaan.

  • Er is sprake van een risicoaansprakelijkheid wanneer een persoon of bedrijf in beginsel aansprakelijk gehouden wordt voor het handelen van een ander. Denk hierbij aan de relatie tussen ouders en jonge kinderen, dierenbezitters en hun dier of werknemers en werkgevers.
  • Aansprakelijkheid kan volgen uit een onrechtmatige daad.
  • Aansprakelijkheid kan ook volgen uit een overeenkomst.

Vaststellen van aansprakelijkheid

Wanneer u iemand aansprakelijk stelt, dient u er rekening mee te houden dat deze partij de aansprakelijkheid gedeeltelijk of in het geheel kan ontkennen. Wanneer u er niet uitkomt, kunt u de rechter vragen een oordeel te vellen over de aansprakelijkheid. Het is van belang dat u goed wordt bijgestaan door een schadevergoeding advocaat. In sommige gevallen leidt het vaststellen van de aansprakelijkheid namelijk tot een lange en ingewikkelde rechtsstrijd.

Wij helpen u graag

Wij helpen u graag met het in kaart brengen van de aansprakelijkheid, de aansprakelijkstelling en erkenning en de afwikkeling van de schadevergoeding. Partijen kunnen procederen, maar dit is niet altijd gewenst. Een procesgang kan namelijk veel tijd en geld kosten. Daar staat tegenover dat bij erkenning van de aansprakelijkheid de kosten gemaakt voor de rechtsbijstand, mits redelijk en billijk, dienen te worden vergoed door de aansprakelijke partij.

GMW advocaten adviseert u wat u het beste kunt doen. De mogelijkheden voor een schikking worden besproken, maar ook worden de kansen en kosten van een procedure belicht. Wij kunnen u bijstaan in het Nederlands, Engels en Turks.

Wij adviseren en procederen over de volgende onderwerpen:

Wij kunnen u bijstaan in het Nederlands, Engels en Turks.

Aansprakelijkheid op grond van onrechtmatige daad

Lees meer >

Aansprakelijkheid bij overeenkomsten

Lees meer >

Product-aansprakelijkheid

Lees meer >

Aansprakelijkheid voor kinderen

Lees meer >

Aansprakelijkheid voor ondergeschikten

Lees meer >

Op zoek naar een aansprakelijkheidsrecht advocaat in Den Haag?

GMW advocaten helpt u graag bij al uw letselschade en aansprakelijkheid kwesties.

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Contact
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.