Echtscheiding

Een echtscheiding is een belangrijke en vaak emotionele beslissing. Wij zorgen ervoor dat uw scheiding zo goed mogelijk geregeld wordt. Samen met u gaan we op zoek naar een duurzame oplossing.

Een echtscheiding dient altijd door de rechtbank te worden uitgesproken, ook als u met de andere partij afspraken heeft gemaakt. Alleen advocaten mogen bij de rechtbank een echtscheidingsverzoek indienen. Andere personen, bijvoorbeeld echtscheidingsbemiddelaars, kunnen dat niet.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij kunnen u helpen bij alle aspecten van een echtscheiding. Of het nu gaat om het treffen van een regeling over kinderen, partner– en/of kinderalimentatie, en/of de verdeling en verrekening van vermogen, een echtscheiding van de ondernemer/DGA, of de pensioenverdeling. Indien nodig en in overleg met u kunnen voor u externe deskundigen ingeschakeld worden, zoals een fiscalist, psycholoog, makelaar en/of notaris of een advocaat in het buitenland.

Ons doel is om voor u de beste juridische en financiële resultaten te bereiken, door het geven van adviezen, door te procederen, via mediation of collaborative divorce (ook wel genoemd overlegscheiding). Uiteraard wordt ook goed gekeken naar de fiscale aspecten.

Hoe verloopt een echtscheidingsproces?

De eerste stap is om (als het kan reeds in de aanloop) één van de gespecialiseerde advocaten van GMW in de arm te nemen om uw zaak en uw wensen te bespreken. Wellicht dat op voorhand al maatregelen kunnen/moeten worden getroffen. Indien mogelijk wordt geprobeerd om in overleg de gevolgen van een echtscheiding met de (advocaat van de) andere partij te regelen. Doel is te komen tot een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan waarin in alle afspraken zijn opgenomen. De rechtbank hoeft er dan slechts aan te pas te komen om de echtscheiding uit te spreken. Dat gaat meestal vrij snel.

Mocht overleg niet mogelijk zijn, dan zal er inhoudelijk geprocedeerd moeten worden. Veel voorkomende geschilpunten zijn alimentatie, vermogen en kinderen. Uw advocaat stelt de processtukken voor u op om in een procedure bij de rechter een voor u zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Echtscheiding van de ondernemer/DGA

GMW advocaten heeft uitgebreide kennis en ervaring in het bijstaan van de ondernemer & de DGA (of hun echtgenoten) bij een echtscheiding, met specifieke problematiek rondom alimentatie, vermogen en pensioen (in eigen beheer) en het bewaken van de continuïteit van een bedrijf. Financiële onderwerpen die in combinatie met het juridische kader en fiscaliteit een bijzondere aanpak vergen. Begeleiding door een gespecialiseerde advocaat van GMW advocaten, die ook financieel onderlegd is, zal u verder helpen.

Pensioen en echtscheiding

Een afzonderlijk onderdeel van de echtscheiding is het regelen van de pensioenaanspraken. GMW advocaten neemt dit voor u uit handen.

Verdeling en verrekening vermogen

In het kader van een scheiding moet het vermogen verdeeld worden en/of (deels) verrekend, afhankelijk van de vraag of er wel of geen huwelijkse voorwaarden zijn. U kunt de hulp gebruiken van de gespecialiseerde echtscheidingsadvocaten van GMW advocaten.

Internationale echtscheiding

Een in het internationaal familierecht gespecialiseerde advocaat is essentieel bij een echtscheiding van expats (of hun echtgenoten) of Nederlanders die in het buitenland wonen. GMW advocaten beschikt over gespecialiseerde advocaten met veel ervaring bij internationale echtscheiding. Voor Nederlanders die in het buitenland wonen, is overigens alleen de rechtbank Den Haag bevoegd om echtscheidingszaken in behandeling te nemen.

Wij kunnen u bijstaan in het Nederlands en Engels. Engelstalige informatie is ook beschikbaar op de Legal Expat Desk.

Download onze gratis whitepaper

Woont u in het buitenland en wilt u scheiden? Of gaat uw huwelijk door een moeilijke periode en wilt u uw opties verkennen? Download de gratis whitepaper en ontvang antwoord op de 10 meest gestelde vragen over scheiden in het buitenland.

Download Whitepaper

Advocaten

Lise-Milou Lagerwerf

Lise-Milou Lagerwerf

Lees meer over deze advocaat
Marcella Verwoerd

Marcella Verwoerd

Lees meer over deze advocaat
Marieke Morshuis

Marieke Morshuis

Lees meer over deze advocaat
Stephanie Hasselaar-Veltkamp

Stephanie Hasselaar-Veltkamp

Lees meer over deze advocaat

Bent u op zoek naar een echtscheidingsadvocaat in Den Haag?

GMW advocaten helpt u graag bij al uw echtscheiding kwesties. Neem gerust contact met ons op.

Stel uw vraag via het formulier. U kunt ons ook direct bellen op:
+31 (0)70 3615048

"*" geeft vereiste velden aan

Contact
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.