Huurrecht

Bent u op zoek naar een huurrecht advocaat in Den Haag? GMW advocaten helpt u graag!

Bent u eigenaar van een pand en zoekt u een huurrecht advocaat die u kan helpen bij het verhuren van uw pand? Of hebt u een geschil met een huurder en zoekt u advies van een ervaren huurrecht advocaat? Dan staan de vastgoed advocaten van GMW advocaten voor u klaar.

Een huurovereenkomst komt tot stand als de verhuurder zich verbindt om een bepaalde zaak of een gedeelte daarvan in gebruik te verstrekken en de huurder zich daartegenover verbindt tot een tegenprestatie. De huurovereenkomst is niet gebonden aan een vormvereiste, zodat een mondelinge overeenkomst ook al rechtsgevolg heeft. De tegenprestatie is meestal de maandelijkse betaling van een geldbedrag, maar dat hoeft niet. Een afspraak dat de huurder bepaald onderhoud aan het gehuurde zal verrichten kan ook aangemerkt worden als een tegenprestatie.

Het huurrecht voor onroerend goed wordt verdeeld in drie regimes, die ieder hun eigen (dwingendrechtelijke) huurbeschermingsregels kennen. Het gaat om het regime voor woonruimte (artikel 7:232 e.v.), het regime voor bedrijfsruimte in de zin van winkelruimte etc (artikel 7:290 e.v. BW) en het regime voor bedrijfsruimte in de zin van kantoorruimte etc. (artikel 7:230a BW).

Winkelruimte & kantoorruimte

Onder het regime voor winkelruimte vallen ook restaurants en cafés, afhaal- en besteldiensten, en ambachtsbedrijven, voor zover deze voor het publiek toegankelijk zijn voor de rechtstreekse levering van goederen en diensten. Verder vallen kampeerbedrijven en hotels hieronder. Onder het regime voor kantoorruimte valt al het gebouwd onroerend goed dat niet valt onder het woonruimte- of het winkelruimteregime. Heeft u een huurder die niet betaalt? Of komt uw verhuurder zijn onderhoudsafspraken niet na? Wilt u de huurprijs herzien? Neem hier contact op met een huurrecht advocaat.

Gemengde overeenkomsten

Voor een goede beoordeling van de rechten en plichten van huurder en verhuurder is het van belang om te weten onder welk regime de huurovereenkomst valt. Bij gemengde overeenkomsten, waar het gehuurde bijvoorbeeld dient als woon- en werkruimte, levert dit nog al eens problemen op. In deze kwestie kunnen onze huurrecht advocaten zowel de verhuurder als huurder van advies voorzien.

Dé huurrecht advocaat in Den Haag: Kunnen wij u helpen?

GMW advocaten staat u graag bij met haar specialistische kennis en ervaring op het gebied van huurrecht. Wij hebben de ervaring en de actuele kennis van het recht, de rechtspraak en de wetenschap. Wij treden zowel op voor particuliere als professionele (ver)huurders, bij de (ver)huur van woonruimten, winkelruimten en kantoorruimten. Onze kennis is breed en het belang van onze cliënt staat centraal. Heeft u een vraag, bekijk dan onderstaande informatiepagina’s of neem contact op met een ervaren huurrecht advocaat.

Advocaten

Marie-Christine Veltkamp-van Paasen

Marie-Christine Veltkamp-van Paassen

Lees meer over deze advocaat
Raymond de Mooij

Raymond de Mooij

Lees meer over deze advocaat
Stephanie de Wit

Stephanie de Wit

Lees meer over deze advocaat

Op zoek naar een huurrecht advocaat in Den Haag?

Ons team van ervaren huurrecht advocaten staat voor u klaar.

Heeft u een vraag of wilt u juridisch advies? Neem gerust contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Contact
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.