Medische fouten

Tijdens een medisch traject kunnen er fouten worden gemaakt. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een verkeerd gestelde diagnose, een operatiefout of een behandelfout.

Een patiënt kan een arts of instelling aansprakelijk stellen en een schadevergoeding eisen als hij vindt dat hij hierdoor schade geleden heeft.

De wet maakt een verschil tussen medische risico’s en medische fouten. Omdat iedere medische behandeling risico’s met zich meebrengt, is het vaststellen van de aansprakelijkheid vaak complex.

Het spreekt voor zich dat er veel medische kennis komt kijken bij de aansprakelijkheidsstelling. GMW advocaten werkt samen met verschillende medisch adviseurs en kan u bijstaan wanneer u vermoedt dat er schade is ontstaan door een medische fout.

Wij kunnen u bijstaan in het Nederlands, Engels en Turks.
 
Meer letselschade-gerelateerde informatie >

Op zoek naar een letselschade advocaat in Den Haag?

GMW advocaten helpt u graag bij al uw letselschade en aansprakelijkheid kwesties.

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Contact
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vindt u dit ook interessant

10 mei 2022

Long COVID bij zorgverleners; twee jaar later, wat nu?

Inmiddels weten we veel meer over long COVID dan twee jaar geleden. Long COVID bij zorgverleners is helaas een voorkomend verschijnsel. Maar wat nu? Wat kan u als zorgverlener met long COVID doen? Kunt u schade verhalen op uw werkgever? Onze letselschade advocaat Peter van Eijk vertelt u hier graag meer over.

Lees meer

Lees meer over

4 mei 2021

Vergeet de Schadeverzekering Inzittenden niet

"Ik heb geen voorrang verleend en werd met mijn auto aangereden door een vrachtwagen. Het was mijn fout, maar mijn mede-inzittende en ik hebben ernstig letsel opgelopen. Is het nog mogelijk de letselschade die voortvloeit uit dit ongeval vergoed te krijgen?" In deze blog geef ik antwoord op deze vraag.

Lees meer

Lees meer over

18 juli 2018

Aansprakelijkheid bij een whiplash; de 7 meest gestelde vragen

De whiplash is één van de meest voorkomende letselvormen bij verkeersongevallen. Helaas leidt het vaststellen van de aansprakelijkheid bij een whiplash vaak tot een lange en ingewikkelde rechtsstrijd.

Lees meer

Lees meer over