Verkeersongevallen

In Nederland ontstaat veel schade door verkeersongevallen. Hierbij kunt u denken aan materiële schade (bijvoorbeeld schade aan een fiets of auto) maar ook aan immateriële schade (verwondingen of een whiplash).

De aansprakelijkheid in het verkeer wordt in beginsel beoordeeld op grond van de verkeersregels. Wie een verkeersregel overtreedt, is aansprakelijk voor de ontstane schade.

Het komt echter vaak voor dat er geen verkeersregels overtreden worden, maar er wel sprake is van schade. In deze gevallen ligt het vaststellen van de aansprakelijkheid complexer en moet er met veel factoren rekening gehouden worden. Was er sprake van overmacht? Waren er kinderen bij betrokken? Jonge kinderen worden bij wet extra beschermd omdat zij de gevaren in het verkeer niet goed kunnen inschatten. Ook voetgangers en fietsers worden als kwetsbaar gezien. Een ongeluk tussen een gemotoriseerd voertuig en een voetganger zal sneller in het voordeel uitpakken van de voetganger.

Door de complexiteit van het vaststellen van de aansprakelijkheid bij schade in het verkeer is het van belang een letselschadeadvocaat in te schakelen.

Wij kunnen u bijstaan in het Nederlands, Engels en Turks.

Meer letselschade-gerelateerde informatie >

Op zoek naar een letselschade advocaat in Den Haag?

GMW advocaten helpt u graag bij al uw letselschade en aansprakelijkheid kwesties.

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Contact
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Misschien vindt u dit ook interessant

10 mei 2022

Long COVID bij zorgverleners; twee jaar later, wat nu?

Inmiddels weten we veel meer over long COVID dan twee jaar geleden. Long COVID bij zorgverleners is helaas een voorkomend verschijnsel. Maar wat nu? Wat kan u als zorgverlener met long COVID doen? Kunt u schade verhalen op uw werkgever? Onze letselschade advocaat Peter van Eijk vertelt u hier graag meer over.

Lees meer

Lees meer over

4 mei 2021

Vergeet de Schadeverzekering Inzittenden niet

"Ik heb geen voorrang verleend en werd met mijn auto aangereden door een vrachtwagen. Het was mijn fout, maar mijn mede-inzittende en ik hebben ernstig letsel opgelopen. Is het nog mogelijk de letselschade die voortvloeit uit dit ongeval vergoed te krijgen?" In deze blog geef ik antwoord op deze vraag.

Lees meer

Lees meer over

18 juli 2018

Aansprakelijkheid bij een whiplash; de 7 meest gestelde vragen

De whiplash is één van de meest voorkomende letselvormen bij verkeersongevallen. Helaas leidt het vaststellen van de aansprakelijkheid bij een whiplash vaak tot een lange en ingewikkelde rechtsstrijd.

Lees meer

Lees meer over