Claims

Indien er schade is geleden die door een ander is veroorzaakt, wil degene die schade heeft geleden de schade meestal vergoed krijgen. Daarvoor is nodig dat degene die de schade heeft veroorzaakt, aansprakelijk wordt gesteld. Of dat nu een fabrikant, een aannemer, boekhouder, software-leverancier, automobilist of de werkgever is.

Hoe wordt de betreffende -schade toebrengende- (rechts)persoon aansprakelijk gesteld en welke schade dient te worden vergoed?

In de praktijk schakelen partijen een jurist, advocaat of verzekeraar in, die vanuit een juridische invalshoek de zaak benaderen. De partij die schade heeft geleden, onderbouwt de schadeclaim, de aangesproken partij zoekt (vaak) juridische verweren. Partijen kunnen gaan procederen. Dat is niet altijd gewenst. Bijvoorbeeld als de kosten de mogelijke baten overtreffen. Soms is de tegenpartij een zakenrelatie met een grote waarde voor de toekomst.

GMW advocaten adviseert u wat u het beste kunt doen. De mogelijkheden voor een schikking worden besproken, maar ook worden de kansen en kosten in een procedure belicht.

Aansprakelijkheid: wat te doen met een schadeclaim?

Met een goede schikking kan een schadekwestie soms snel en efficiënt worden afgehandeld.  Een schikking die recht doet aan de posities van beide betrokken partijen, en als het kan met behoud van de relatie. Ook commerciële, strategische en praktische overwegingen kunnen  een belangrijke rol spelen.

Tegelijkertijd dient u erop voorbereid te zijn dat het tot een procedure kan komen. Een schikking tegen reële voorwaarden is immers niet altijd mogelijk. Procederen zal dan uitkomst moeten bieden.

GMW advocaten beschikt over ervaren, gedreven en creatieve advocaten op het gebied van letselschade, onrechtmatige daad, wanprestatie, groepsacties (massaclaims) en bestuurdersaansprakelijkheid. Zij kunnen voor u een regeling treffen of zij procederen voor u.

Artikelen

De rechter in een WHOA-traject
De observator in een WHOA-traject
De herstructureringsdeskundige
De gevolgen van Covid-19 voor contractuele afspraken
WHOA
crediteurenakkoord
WHOA
UBO register
Klaar voor de nieuwe start
Adapt or die - finding agility
Bestuurdersaansprakelijkheid
Werknemer met loonvordering hoeft lease-auto niet terug te geven
Bedrijven-in-moeilijkheden-corona
Coronavirus of Covid-19: de contractuele gevolgen
curator
Het onderbreken van onderhandelingen
Doorverkoop-van-tweedehands-e-books-niet-toegestaan