Een samenwerking die onder spanning staat kan uitmonden in een geschil.
Wij staan vennoten bij in geschillen bij de afwikkeling van een VOF (zoals ten aanzien van opzegging, voortzetting, ontvlechting en financiële afwikkeling).
GMW advocaten is gespecialiseerd in het opzetten en structureren van het samenwerken binnen de VOF en het begeleiden van geschillen die zijn ontstaan tussen de vennoten. GMW heeft ruime ervaring in het ontvlechten van de VOF, waaronder de ‘man/vrouw-firma’, door onderhandelingen en gerechtelijke procedures.
Als vennoten hun geschillen niet kunnen bijleggen, een verschil van inzicht niet kunnen overbruggen, of het vertrouwen onderling weg is, is beëindiging van de samenwerking vaak de enige oplossing.
Het komt ook geregeld voor, dat als gevolg van een echtscheiding, waarbij de ex-partners samen vennoot zijn in een VOF, de afwikkeling van de VOF noodzakelijk is. Vaak zal dit traject separaat aan de echtscheiding moet worden doorlopen. Als sprake is van een VOF tussen twee echtgenoten, ook wel aangeduid als ‘man/vrouw-firma’, komt ook de expertise van onze Familierecht-advocaten goed van pas.
Wij adviseren de vennoten in een VOF en procederen voor hen, over:
Heeft u vragen over Vennootschap Onder Firma
of wilt u direct een zaak voorleggen? Neem gerust contact met ons op.
GMW advocaten helpt u graag bij al uw ondernemingsrecht kwesties en zakelijke geschillen.
Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op.
"*" geeft vereiste velden aan
12 januari 2023
Particuliere of zakelijke borgtocht?
Een geldverstrekker zal bij het verstrekken van leningen nagenoeg altijd zekerheden verlangen. Daarbij kunt u niet alleen denken aan zakelijke zekerheden zoals pandrechten en hypotheekrechten, maar ook aan persoonlijke zekerheden.
Lees meer
Lees meer over6 december 2022
Wordt de baby-BV volwassen?
Een baby-BV is een belastingcontructie waarbij ouders een besloten vennootschap oprichten. Hier krijgen hun (minderjarige) kinderen – bij oprichting – aandelen van uitgereikt.
Lees meer
Lees meer over2 juni 2022
Schadevergoeding bij waardevermindering van aandelen
Waardevermindering van mijn aandelen: heb ik recht op schadevergoeding?
Lees meer
Lees meer over1 april 2022
Liquidatieakkoorden
Wat zijn Liquidatieakkoorden? De Wet Homologatie Onderhands Akkoord – de WHOA – biedt bedrijven in financiële problemen een effectieve mogelijkheid om van een (te) hoge schuldenlast af te komen.
Lees meer
Lees meer over1 april 2022
WHOA updates
Op 1 januari 2021 is de WHOA-regeling ingegaan. Daarmee kunnen ondernemingen die in de kern levensvatbaar zijn hun (te) hoge schuldenlast saneren in een akkoord met hun schuldeisers dat door de rechtbank wordt goedgekeurd, en zo een faillissement voorkomen. U leest hier de laatste WHOA updates.
Lees meer
Lees meer over22 maart 2022
Is een bank verplicht om een bedrijf een betaalrekening aan te bieden?
Het hebben van een bankrekening is voor een onderneming in de meeste gevallen noodzakelijk.
Lees meer
Lees meer over8 februari 2022
Wie is partij bij een overeenkomst?
Op 29 oktober 2021 heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan in een geschil tussen een geldnemer en geldgever. De discussie tussen partijen ging over het feit wie de contractspartijen waren. Kon dat iemand anders zijn dan degene aan wie het geld was overgemaakt?
Lees meer
Lees meer over28 januari 2022
Bestuurdersaansprakelijkheid voor niet betaalde pensioenpremies
Veel ondernemers hebben door de coronacrisis financiële problemen.
Lees meer
Lees meer over