Vastgoedrecht

De belangen bij aan- en verkoop van vastgoed zijn in de regel groot. Om diverse redenen kan juridische bijstand zowel vóór als na het verkooptraject gewenst zijn.

GMW advocaten treedt op namens onroerendgoedbeleggers, woningcorporaties, projectontwikkelaars, lokale autoriteiten en particuliere verhuurders.

Woningcorporaties

GMW advocaten is al ruim 30 jaar een partner voor woningcorporaties op alle terreinen. Door bundeling van de specialistische kennis uit onze verschillende secties is GMW advocaten als geen ander in staat om woningcorporaties op hoog niveau met raad en daad bij te staan.

De koopovereenkomst

De inhoud van een koopovereenkomst kan oorzaak zijn van talloze misverstanden. Er kunnen discussies ontstaan ​​over gebreken in het pand en wie verantwoordelijk is voor het verhelpen ervan. Daarnaast zijn er vaak meningsverschillen over garanties, afmetingen en afspraken. Het komt vaak voor dat partijen contractuele bepalingen anders interpreteren. In de hierboven geschetste situaties is het belangrijk om vanaf het begin te kiezen voor de juiste juridische aanpak. Wanneer de zaak verkeerd start, kan dit enorme gevolgen hebben voor eventuele vervolgprocedures en de resultaten daarvan.

Gebreken/non-conformiteit

Wat kunt u doen als er in het huis dat u hebt gekocht asbest of een zilvervisplaag wordt aangetroffen? Of als de olietank in de tuin begint te lekken? Wie is er verantwoordelijk voor de veroorzaakte schade? Wij bekijken samen met u welke vervolgstappen er genomen kunnen worden indien de onroerende zaak niet voldoet aan uw verwachtingen.

Bouw

Komt uw (onder)aannemer zijn afspraken niet na, krijgt u te maken met bouw- of opleveringsgebreken, of probeert u juist vroegtijdig een bouwgeschil te voorkomen, neem dan gerust contact met ons op.

VVE

Heeft u een vraag over de nieuwe wettelijke regelgeving voor VVE’s, de spitsingsakte en het splitsingsregelement? Onze ervaren VVE-specialisten kunnen al uw vragen beantwoorden.

Leegstand en kraak

Een goede en tijdige advisering over de juridische knelpunten bij leegstand en/of kraak is belangrijk. Wat zijn de mogelijkheden binnen de Leegstandwet. Welk type overeenkomst past het beste bij uw situatie indien u het pand antikraak in gebruik wilt geven? Wat dient er te worden opgenomen in een bruikleenovereenkomst? GMW advocaten kan u in elk stadium juridisch advies geven en namens u procederen indien dit nodig mocht zijn.

Verjaring/burenrecht

Vraagt u zich af hoe het precies zit met de grens tussen twee percelen? En of u bijvoorbeeld eigenaar bent geworden op grond van verjaring? Wilt u bezwaar maken tegen het dakterras dat uw buren willen aanleggen? Of heeft u vragen over erfdienstbaarheid? GMW advocaten kan u helpen met al uw vragen met betrekking tot het burenrecht.

Bent u op zoek naar een vastgoedrecht advocaat in Den Haag? Ons team van ervaren vastgoed advocaten staat voor u klaar. Neem gerust contact met ons op.

Meer informatie over vastgoed-gerelateerde onderwerpen:

Nog meer vastgoedrecht-gerelateerde informatie >

Advocaten

Marie-Christine Veltkamp-van Paasen

Marie-Christine Veltkamp-van Paassen

Lees meer over deze advocaat
Raymond de Mooij

Raymond de Mooij

Lees meer over deze advocaat
Stephanie de Wit

Stephanie de Wit

Lees meer over deze advocaat

Op zoek naar een vastgoed advocaat in Den Haag?

Ons team van ervaren vastgoed advocaten staat voor u klaar.

Heeft u een vraag of wilt u juridisch advies? Neem gerust contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Contact
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.