Een handtekening plaatsen onder een huurcontract is niet zo moeilijk. Maar weet u wel wát u ondertekent? Zijn de bepalingen in het huurcontract wel correct en niet te eenzijdig? En wat te doen bij conflicten? GMW advocaten adviseert.

Huurovereenkomst

Overweegt u een woning te huren? Dan ontvangt u in de regel een concept huurovereenkomst van de verhuurder. Daarin staan onder meer het adres, de huurprijs en de contractduur (bepaalde of onbepaalde tijd). Hoe weet u of bepalingen juist en correct verwoord zijn? Vaak staan er in het huurcontract eenzijdige bepalingen die voordelig zijn voor de verhuurder. Het is dus belangrijk dat u weet waar u uw handtekening onder zet. Wij lopen graag de huurovereenkomst even met u door. Dat voorkomt conflicten in de toekomst.

Conflicten

Tijdens de huurperiode kan er veel mis gaan. De verhuurder weigert bijvoorbeeld een lekkage te repareren. Kunt u als huurder de verhuurder aanspreken? Mag u de huurbetalingen stopzetten of de reparaties zelf verrichten en de kosten verrekenen? Kan uw verhuurder zomaar de huur opzeggen? Blijf niet met dit soort vragen zitten, maar bel en vraag advies. Wij leggen u vrijblijvend uit wat uw rechten zijn en hoe u deze kunt afdwingen.