Heeft u letselschade opgelopen?

Heeft u letselschade opgelopen door een verkeersongeval, bedrijfsongeval of medische fout? Claim uw materiële en morele schade bij de veroorzaker van het ongeval.

De Nederlandse wet biedt deze mogelijkheid óók aan nabestaanden van het slachtoffer die door het ongeval zijn overleden. De letselschade advocaten van GMW advocaten staan te midden van alle Ambassades in hartje Den Haag zowel in het Nederlands, Engels als Turks  voor u klaar.

Schakel altijd een letselschade advocaat in

De belangen tussen u en de aansprakelijke partij zijn niet hetzelfde. Laat u daarom altijd vertegenwoordigen door een deskundige advocaat. Een letselschade advocaat brengt bij de afwikkeling uw belangen zo goed mogelijk naar voren. GMW advocaten kan u daar bij helpen. Wij begeleiden u vanaf de aansprakelijkheidsstelling door het gehele proces.

Wij staan u graag bij in het Nederlands, Engels en Turks

Schik indien mogelijk

Het idee dat claims voor letselschade vaak via gerechtelijke procedures worden afgehandeld, is een illusie. De realiteit is dat in Nederland de overgrote meerderheid – waarschijnlijk meer dan 90% – van de letselschadezaken daadwerkelijk buitengerechtelijk wordt beslecht.

Een minnelijke schikking biedt meerdere voordelen: het is voor beide partijen sneller, gemakkelijker, goedkoper en minder riskant dan het doorlopen van een gerechtelijke procedure.

Het letselschade proces in 3 stappen

1. Wie is aansprakelijk?

De eerste stap die moet worden gezet, is het vaststellen van aansprakelijkheid voor de schade.
Bij bedrijfsongevallen en verkeersongevallen is dit vaak vrij eenvoudig vast te stellen. Aan de andere kant zijn professionele fouten van artsen moeilijker vast te stellen. Dan moet namelijk worden aangetoond dat de arts niet heeft gehandeld zoals een goede arts betaamt.
Wat de oorzaak ook is, feit blijft dat degene die schade lijdt de schade moet bewijzen.

2. Inventaris van de schade

Zodra de aansprakelijkheid is vastgesteld, kan een inventaris van de schade worden opgesteld.
Het bepalen van de schade is een ingewikkeld proces. Hiervoor is de hulp van verschillende specialisten nodig: een medisch adviseur toont de fysieke beperkingen, een actuaris stelt het verlies aan verdienvermogen vast en bij het vaststellen van de immateriële schade (vergoeding van pijn en lijden) dient de jurisprudentie te worden geraadpleegd voor vergelijkbare gevallen. Een advocaat staat u het gehele proces bij en dient in overleg met de cliënt een claim in.

3. Onderhandelingen met de wederpartij

Nadat de inventarisatie van de schade is opgesteld, volgen de onderhandelingen met de wederpartij. Dit kan betekenen dat u te maken krijgt met een specialist in letselschade die de verzekeringsmaatschappij vertegenwoordigt. Het is van groot belang dat ook u een advocaat heeft die uw belangen behartigt.
In de meeste gevallen wordt er een minnelijke schikking bereikt. Deze regeling wordt door beide partijen bepaald in een vaststellingsovereenkomst. Uw advocaat zal het schikkingsaanbod altijd ter goedkeuring aan u voorleggen. Na uw akkoord kan het schikkingsaanbod worden geaccepteerd.

 

“Laat uw angsten u er niet van weerhouden uw letselschade te claimen. Neem contact op met een letselschade advocaat en bespreek uw zaak met hen.”

 

Op zoek naar een letselschade advocaat in Den Haag?

Onze experts een vraag stellen? Vul het formulier in of bel ons op 070-3615048

"*" geeft vereiste velden aan

Contact
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Snel en makkelijk

“Ik stelde een vraag via de GMW-website en kreeg een snel antwoord van Glenn Kerver. Vanaf het eerste telefoontje was Glenn behulpzaam en stelde verschillende opties voor om mijn probleem aan te pakken. GMW maakte het snel en gemakkelijk om juridisch advies te krijgen. Ik zou GMW zeker aanraden aan iedereen die juridisch advies nodig heeft.”

Google review

Aansprakelijkheidrecht

5

Een plezierige samenwerking

“Ik heb met veel plezier met Peter van Eijk en Glenn Kerver gewerkt. Mijn eerste consult was met Peter van Eijk, hij luisterde aandachtig naar me en gaf mij uitstekend advies, zodat we verder konden gaan met de zaak. Glenn Kerver nam de zaak over op een zeer goede manier. Hij hield me op de hoogte van elke stap in de zaak (het was aansprakelijkheidszaak) en wij hebben gewonnen! Het was een plezier om met GMW advocaten te werken.”

Google review

Letselschade

5

Een geweldige steun

“GMW advocaten, en in het bijzonder Seliz Demirci, was een geweldige steun in een zaak die ik snel moest oplossen. Seliz was zeer professioneel, zeer responsief en empathisch en begreep mijn zaak goed. Ik voelde me meteen op mijn gemak, wetende dat ze me kon helpen. Seliz is zeer deskundig en dankzij haar hebben we de zaak gewonnen! Ik beveel GMW advocaten & Seliz ten zeerste aan, en iedereen die juridisch advies of hulp nodig heeft, is bij hen in goede handen.”

Google review

Letselschade

5

Een prettige samenwerking

“Duidelijke communicatie en afspraken. Een prettige samenwerking met gewenst resultaat.”

Google review

5

Misschien vindt u dit ook interessant

10 mei 2022

Long COVID bij zorgverleners; twee jaar later, wat nu?

Inmiddels weten we veel meer over long COVID dan twee jaar geleden. Long COVID bij zorgverleners is helaas een voorkomend verschijnsel. Maar wat nu? Wat kan u als zorgverlener met long COVID doen? Kunt u schade verhalen op uw werkgever? Onze letselschade advocaat Peter van Eijk vertelt u hier graag meer over.

Lees meer

Lees meer over

4 mei 2021

Vergeet de Schadeverzekering Inzittenden niet

"Ik heb geen voorrang verleend en werd met mijn auto aangereden door een vrachtwagen. Het was mijn fout, maar mijn mede-inzittende en ik hebben ernstig letsel opgelopen. Is het nog mogelijk de letselschade die voortvloeit uit dit ongeval vergoed te krijgen?" In deze blog geef ik antwoord op deze vraag.

Lees meer

Lees meer over

18 juli 2018

Aansprakelijkheid bij een whiplash; de 7 meest gestelde vragen

De whiplash is één van de meest voorkomende letselvormen bij verkeersongevallen. Helaas leidt het vaststellen van de aansprakelijkheid bij een whiplash vaak tot een lange en ingewikkelde rechtsstrijd.

Lees meer

Lees meer over