Visie formuleren
De verzekerde en de jurist van de rechtsbijstandsverzekeraar formuleren beiden hun visie op het geschil.
Het voordeel van een rechtsbijstandverzekering is evident: afhankelijk van de toepasselijke polisvoorwaarden bent u verzekerd voor de meeste juridische geschillen. Hierdoor krijgt u professionele bijstand bij geschillen en voorkomt u hoge kosten. In de praktijk komt het echter geregeld voor dat verzekerden het niet eens zijn met de jurist van de rechtsbijstandverzekering. Lees hier wanneer u in aanmerking komt voor een second opinion en geschillenregeling rechtsbijstandverzekering.
Wanneer er een geschil ontstaat over de slagingskans van een zaak of de wijze waarop een zaak behandeld wordt, heeft de verzekerde – ongeacht bij wie hij verzekerd is – het recht op een second opinion. Het moet dan vanzelfsprekend gaan om een juridisch inhoudelijk geschil met de jurist van de rechtsbijstandsverzekeraar.
Door het verzoeken om een second opinion bent u als verzekerde kosteloos verzekerd van een tweede, onafhankelijke en frisse blik op uw zaak. In de praktijk zal iedere advocaat of rechtshulpverlener een zaak net op andere wijze beoordelen en aanvliegen, waardoor er ruimte bestaat voor discussie over de slagingskans of aanpak.
In het beste geval oordeelt een advocaat dat uw vastgelopen zaak wel degelijk kans van slagen heeft, en is de rechtsbijstandverzekering verplicht het advies van de advocaat te volgen.
En in het slechtste geval is de advocaat het eens met de rechtsbijstandsverzekeraar, en onderbouwt de advocaat grondig en uitgebreid waarom hij deze mening is toegedaan.
In feite heeft de verzekerde hierdoor niets te verliezen, en draagt een second opinion altijd bij aan de verdere behandeling van het geschil.
GMW advocaten kan op verzoek van de verzekerde of de rechtsbijstandsverzekeraar een second opinion geven in de verschillende rechtsgebieden waarin ons kantoor gespecialiseerd is. Neem gerust contact op om uw zaak meer in detail door te nemen en de behandeling van een second opinion te bespreken.
Om de onafhankelijkheid van de advocaat te waarborgen, is het in de regel niet toegestaan dat dezelfde advocaat de procedure namens de verzekerde voortzet.