Met de WHOA de schulden van uw onderneming saneren
Met de WHOA de schulden van uw onderneming saneren

Met de WHOA de schulden van uw onderneming saneren? GMW staat voor u klaar

Veel ondernemers zijn getroffen door de coronacrisis. Door gedwongen bedrijfssluiting kunnen de schulden flink zijn opgelopen. Wij kunnen u helpen door uw schuldpositie te herstructureren. Dit kan met de nieuwe Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).

Hoe werkt de WHOA?

Sinds 1 januari 2021 is de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) in werking. Het doel van de WHOA is om een onderhands akkoord met schuldeisers te sluiten waarbij iedereen beter af is dan wanneer de onderneming failliet zou gaan.

De rechter kan op grond van de WHOA ook schuldeisers – die niet met het akkoord hebben ingestemd – aan het akkoord binden. Een ‘dwangakkoord’ dus.

 

Overweegt u een WHOA-procedure? Wij denken graag met u mee

  • Samen met u brengen we de situatie in kaart en beoordelen we of een akkoord een oplossing kan bieden en haalbaar is.
  • We stellen het akkoord op en bieden het aan de betrokken crediteuren aan.
  • We overleggen met de crediteuren om hen te overtuigen van de noodzaak en het nut van het akkoord en de procedure. Als het nodig is, bezoeken we hen zelfs persoonlijk.
  • Mocht het nodig zijn dan voeren we voor u de procedure bij de rechter om het akkoord ook aan tegenstemmende schuldeisers op te leggen.

Uw voordelen

  • Al uw zorgen direct uit handen; wij begeleiden u bij elke stap in het proces.
  • Uw schuldeisers zijn beter af dan bij een faillissement.
  • U kunt verder met een financieel gezond bedrijf.

Waarom GMW advocaten

  • Onze advocaten Martijn Dellebeke en Christiaan Mensink hebben als eerste advocaten van Nederland voor hun cliënt Jurlights een onderhands dwangakkoord bekrachtigd gekregen door de rechter. Wij weten dus precies wat er nodig is om met de WHOA de schulden van een onderneming succesvol te saneren.
  • Een WHOA-verzoek moet door een advocaat worden ingediend bij de rechtbank. Wij stellen bovendien ook eventuele andere verzoeken op, zoals het verzoek om afkoelingsperiode af te kondigen, zodat schuldeisers tijdelijk geen beslag mogen leggen. Daarnaast helpen we samen met onze arbeidsrechtadvocaten bij eventuele ontslagaanvragen voor het personeel.

Vrijblijvend advies

Elke situatie is uniek. Wij weten echter uit ervaring dat wanneer de liquiditeitspositie van de onderneming nijpender wordt, het aantal opties tot herstructureren beperkter wordt. Kom dus liever eerder dan later in actie. Overweegt u een WHOA-procedure? Neem gerust contact op met Martijn Dellebeke, Christiaan Mensink of Leon Koning voor een vrijblijvend advies.