Alimentatie

Onderhoudsplicht van de ex-partner

Het vaststellen van alimentatie, een belangrijk onderdeel van een scheiding, kan GMW advocaten voor u doen. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van berekeningen, adviseren en procederen over partneralimentatie en kinderalimentatie, vaak voor cliënten in complexere situaties zoals voor expats, ondernemers, de directeur-grootaandeelhouder en bij samengestelde gezinnen.

Alimentatie

Uitgangspunt is dat gewezen partners een alimentatieverplichting hebben als ouders naar hun kinderen, maar niet altijd naar elkaar. Alleen na ontbinding van een huwelijk, of geregistreerd partnerschap bestaat er voor de meest verdienende echtgenoot een wettelijke verplichting tot het betalen van partneralimentatie.

Of alimentatie betaald kan en moet worden hangt onder meer af van de behoefte van de alimentatiegerechtigde/ontvanger (wat is nodig voor het levensonderhoud met op de achtergrond het welstandsniveau van het huwelijk?), de verdiencapaciteit van diegene (wat is het eigen inkomen en/of kan hij/zij zelf aan inkomen verdienen?) en de draagkracht van de alimentatieplichtige. GMW advocaten maakt voor u desgewenst een op uw situatie toegespitste alimentatieberekening.

De berekening voor kinderalimentatie en partneralimentatie verschillen van elkaar. Specialistische kennis en ervaring zijn nodig om een goede alimentatieberekening te maken. GMW advocaten kan dat voor u doen.

Veelgestelde vragen

Advocaten

Dylan Bertsch
Ryanne van Manen
Susan Meijler
Marieke Morshuis
Thijs Sarneel
Antoine de Werd
Marjet Groenleer
Loïs Lok

Artikelen

Telt uw vermogen mee bij het berekenen van alimentatie?

Telt uw vermogen mee bij het berekenen van alimentatie?

Alimentatie wordt bepaald op basis van uw inkomsten en lasten.…

Moet ik alimentatie betalen? Deel II

Moet ik alimentatie betalen? Deel II

In deel I heb ik antwoord gegeven op een viertal…

Verbouwing bij samenwoners: maak goede afspraken!

Verbouwing bij samenwoners: maak goede afspraken!

Bent u niet getrouwd of geen geregistreerd partner, maar woont…

Moet alimentatie-ontvanger verantwoording afleggen?

Moet alimentatie-ontvanger verantwoording afleggen?

Heel wat alimentatie-betalers vragen mij of hun ex niet verplicht…

Alle artikelen

Uw privacy

GMW advocaten neemt uw recht op privacy serieus. Lees onze privacy verklaring of klik op 'AVG toestemmingen' om uw toestemmingen te beheren.

Privacy verklaring