Mediation

Speelt er een arbeidsconflict op de werkvloer? Wilt u scheiden, of heeft u een ander (zakelijk/persoonlijk) conflict waar u zónder rechtszaak uit wilt komen? Mediation kan in die gevallen dé oplossing voor u of uw bedrijf zijn. Zeker als de onderlinge verstandhouding tussen bijvoorbeeld werkgever- werknemer, man-vrouw, maar ook tussen zakenpartners of twee ondernemingen, in de toekomst van belang blijft. Met mediation kunt u in vergelijking met een juridische procedure bovendien kosten en tijd besparen.

U zit samen met de partij met wie u een conflict heeft bij de mediator rond de tafel. In een paar gesprekken probeert u tot een duurzame oplossing te komen waar beide partijen achter staan. U houdt zelf zeggenschap over het verloop van het mediationproces, in volledige vertrouwelijkheid. De mediator is neutraal en begeleidt het proces. Als partijen het conflict hebben opgelost, worden de gemaakte afspraken neergelegd in een overeenkomst, die wordt ondertekend. Deze overeenkomst is bindend en openbaar, zodat partijen elkaar erop kunnen aanspreken als gemaakte afspraken niet worden nagekomen. In een conflict komen vaak juridische standpunten naar voren. Het is dan ook raadzaam een mediator te kiezen die het juridische speelveld kent. De mediators van GMW advocaten zijn ook allen ervaren advocaten en daarom vertrouwd met de juridische kant van het conflict.

Mediation advocaat inschakelen

Heeft u een conflict en wilt u een mediator inschakelen om tot een oplossing te komen? Dan bent u bij GMW advocaten aan het juiste adres. Wij beschikken over mediators die zijn geregistreerd bij de  Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en mediators die bij de vFAS zijn aangesloten (vereniging van Familierecht Advocaten & Scheidingsmediators). Ook kunt u één van de advocaat/mediators van GMW advocaten inschakelen als uw adviseur in een mediationtraject. Vanwege onze ervaring als mediator weten wij precies waar u tijdens een mediation op moet letten.

Veelgestelde vragen

Advocaten

Dylan Bertsch
Ryanne van Manen
Susan Meijler
Marieke Morshuis
Thijs Sarneel
Antoine de Werd
Marjet Groenleer

Artikelen

Samenwoners, bezint eer ge begint

Samenwoners, bezint eer ge begint

De wet kent allerlei wettelijke bepalingen voor getrouwde stellen die…

Heb ik toestemming nodig om met mijn kinderen met vakantie te gaan?

Heb ik toestemming nodig om met mijn kinderen met vakantie te gaan?

Bent u van plan om met (uw) kinderen met vakantie…

De 12-jaars alimentatietermijn is van de baan: wat gaat er veranderen, wanneer en voor wie?

De 12-jaars alimentatietermijn is van de baan: wat gaat er veranderen, wanneer en voor wie?

Als u het nieuws de afgelopen weken een beetje heeft…

Alle artikelen