Financiering en zekerheden

Om te groeien met uw onderneming, hebt u financiering nodig. Bijvoorbeeld voor een overname, voor nieuwe machines of een nieuw bedrijfspand. Financiering voor uw onderneming kunt in op vele manieren aantrekken, zoals een lening bij uw bank, factoring, crowd funding, een lening van familie, private equity of uitgifte van nieuwe aandelen. Elke vorm van financiering heeft voor- en nadelen. U wilt weten wat de kosten zijn, en welke risico’s aan de verschillende financieringsvormen kleven. Welke constructie is het meest gunstig voor de continuïteit van uw onderneming?

Financiering voor uw onderneming

Als u investeerder bent, en geld wilt steken in bijvoorbeeld een start-up, wilt u een inschatting kunnen maken van het verwachte rendement, het risico dat u uw geld niet terugkrijgt, en hoe u die risico’s kunt beperken door het verlangen van zekerheden.

GMW advocaten helpt ondernemers, aandeelhouders en financierders bij het maken van de juiste keuzes over de beste financieringsvorm. Wij analyseren en beoordelen de aan u voorgelegde financieringscontracten, of stellen maatwerk-contracten voor u op, en adviseren u over de voordelen en risico’s van verschillende vormen van financiering en zekerheden, zoals borgstellingen, pandaktes en hoofdelijkheidsverklaringen.

Als het in de praktijk toch anders loopt dat u vooraf had verwacht, staat GMW advocaten u bij in het terugvorderen van uw lening of investering en de uitwinning van uw zekerheden. Of andersom: als u meent dat uw financierder u ten onrechte persoonlijk aanspreekt, plotseling het verleende krediet opzegt of ten onrechte uw onderpand uitwint, komen we daar tegen op.

Veelgestelde vragen

Advocaten

Christiaan Mensink
Mechteld van Veen-Oudenaarden
Martijn Dellebeke

Artikelen

Verlof voor het leggen van conservatoir beslag minder snel verleend

Verlof voor het leggen van conservatoir beslag minder snel verleend

  Een schuldeiser krijgt in Nederland doorgaans makkelijk verlof om…

Faillissement Kijkshop

Faillissement Kijkshop

Op 23 januari 2018 is Kijkshop BV, een landelijke ketens…

Cartoonisten moeten betalen voor teruggave van aan failliet stripmuseum uitgeleende werken

Cartoonisten moeten betalen voor teruggave van aan failliet stripmuseum uitgeleende werken

Op 25 juli 2017 is het Rotterdamse stripmuseum Strips! failliet…

De praktijk van pre-pack faillissementen eindigt

De praktijk van pre-pack faillissementen eindigt

Op 22 juni 2017 heeft het Europees Hof van Justitie…

Alle artikelen

Uw privacy

GMW advocaten neemt uw recht op privacy serieus. Lees onze privacy verklaring of klik op 'AVG toestemmingen' om uw toestemmingen te beheren.

Privacy verklaring