Contracten

Ondernemers hebben in het zakelijk rechtsverkeer rechten en plichten. Die zijn vastgelegd in contracten. Wij stellen deze voor u op dan wel beoordelen deze indien ze u door uw contractspartner worden voorgelegd. 

Duurovereenkomsten en contracten

Ondernemers hebben in het zakelijk rechtsverkeer met tal van contracten te maken. Bijvoorbeeld bij koop, huur, agentuur, distributie, franchise, geldlening, joint ventures, aandelentransacties, fusies of overnames. Soms gaat het om eenmalige (kortlopende) contracten, soms om duurovereenkomsten. Contracten zijn nodig om zaken te regelen voor het geval er iets mis gaat. Bijvoorbeeld bij het niet nakomen van verplichtingen, opzegging of het anderszins beëindigen van contracten. De letter van het contract is dan vaak bepalend, maar niet altijd. Wij adviseren u graag over uw rechtspositie.

Contracten beoordelen

Wij stellen niet alleen contracten voor u op, maar beoordelen ook bestaande documenten. Dat is minstens zo belangrijk. U moet goed weten wat de bepalingen in het contract inhouden, bijvoorbeeld als het gaat om boetebedingen of om opzeggings- en beëindigingsbepalingen. De wijze waarop u of de tegenpartij een overeenkomst beëindigt, is vaak bepalend voor uw rechtspositie. Laat die tijdig door GMW advocaten bepalen.

Veelgestelde vragen

Advocaten

Christiaan Mensink
Anne Coenders
Martijn Dellebeke

Artikelen

De concernvrijstelling en de gevolgen van een 403-verklaring

De concernvrijstelling en de gevolgen van een 403-verklaring

Sinds enkele dagen houdt de zogenaamde 403-verklaring (voortvloeiende uit artikel…

Faillissement Kijkshop

Faillissement Kijkshop

Op 23 januari 2018 is Kijkshop BV, een landelijke ketens…

De AVG: in 6 stappen een boete voorkomen

De AVG: in 6 stappen een boete voorkomen

In mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in…

Bitcoins en andere cryptocurrency

Bitcoins en andere cryptocurrency

De Bitcoin is veel in het nieuws. Vanwege de grote…

Alle artikelen