Wordt mijn buitenlandse scheiding in Nederland erkend?
Wordt mijn buitenlandse scheiding in Nederland erkend?

Wordt mijn buitenlandse scheiding in Nederland erkend?

Buitenlandse scheiding in Nederland

Echtscheidingen uitgesproken in lidstaten van de EU worden vrijwel altijd in Nederland erkend. Daar is Europese regelgeving voor. Echtscheidingen uitgesproken in landen buiten de EU worden meestal ook erkend. Er moet dan wel een ‘fair trial’ hebben plaatsgevonden.

Nederlandse scheiding in het buitenland

Of uw Nederlandse scheiding in het buitenland wordt erkend, is een andere vraag. Binnen de EU is dit wel het geval, maar daarbuiten is het afhankelijk van de regels van het land waar u
erkenning wenst.

Bent u getrouwd in Nederland met iemand van hetzelfde geslacht of bent u ‘geregistreerd partner’, dan heeft u in Nederland dezelfde rechten en plichten als een heteroseksueel koppel. Dit is echter niet overal ter wereld zo. Niet in alle landen wordt een homohuwelijk of een ‘geregistreerd partnerschap’ geaccepteerd.
Als gevolg daarvan zal in deze landen een officiële beëindiging van deze relaties evenmin worden erkend.

Tip: Bent u getrouwd met iemand van hetzelfde geslacht of heeft u een geregistreerd partnerschap? Houdt er dan rekening mee dat uw relatie niet overal officieel wordt erkend.

Gratis whitepaper en advies

Neem contact op met Ryanne van Manen als u advies nodig heeft over de financiële aspecten van uw scheiding (vermogensverdeling, alimentatie) of de verdeling van de zorg over uw kinderen (verhuizing, ouderschapsplan).

Woont u in het buitenland en wilt u scheiden? Of gaat uw huwelijk door een moeilijke periode en wilt u uw opties verkennen? Download de gratis whitepaper en ontvang antwoord op de 10 meest gestelde vragen over scheiden in het buitenland.