11 juni 2021

18 juni 2021: Dag van het Erfrecht

Door Sieta Autar-Matawlie

Op vrijdag 18 juni 2021 is de Dag van het Erfrecht. Op deze dag kunt u bij gespecialiseerde advocaten informatie inwinnen over het erfrecht.

Wij nodigen u van harte uit voor een vrijblijvend adviesgesprek van 30 minuten. U bent welkom bij ons op kantoor, maar we kunnen u uiteraard ook helpen via telefoon, Skype of Microsoft Teams.

Voor wie is de Dag van het Erfrecht?

De Dag van het Erfrecht is voor iedereen die meer wil weten over onder andere de afwikkeling van een nalatenschap. Ook voor alle andere erfrechtelijke kwesties kunt u bij ons terecht. Mocht u in het buitenland wonen, dan kunt u uiteraard gewoon een belafspraak met ons maken.

Wat zijn de onderwerpen bij de afwikkeling van een nalatenschap?

Bij de afwikkeling van een nalatenschap komt veel kijken. Wat is de eerste stap? Is er een testament? Bent u erfgenaam en zo ja, op welke wijze kunt u de nalatenschap aanvaarden of verwerpen? Of bent u tot executeur benoemd en u weet niet wat uw taken en bevoegdheden zijn? Uiteraard kunt u ook andere erfrechtelijke kwesties met ons bespreken.

Waarom een advocaat inhuren?

Als u te maken krijgt met de afwikkeling van een nalatenschap is het verstandig en raadzaam een deskundige in te schakelen die u kan uitleggen wat uw rechten en plichten zijn. Ook als er onenigheid is met andere erfgenamen, kunt u bij ons terecht. Onze advocaten kunnen u van dienst zijn bij de afwikkeling van een erfenis en kunnen voor u procederen indien dit nodig is.

Met wie kan u vrijblijvend komen praten?

Onze in erfrecht gespecialiseerde advocaten staan u op de Dag van het Erfrecht graag te woord. GMW advocaten heeft een groot aantal erfrechtadvocaten die zich voornamelijk bezighouden met het adviseren en procederen in omvangrijke en complexe nationale en internationale erfrechtzaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderwerpen als de verdeling/vereffening van een (digitale) nalatenschap, vruchtgebruik, bevoegdheden en ontslag van de executeur, vaststellen van de legitieme portie, maar bijvoorbeeld ook aan het verkrijgen van informatie teneinde de hoogte van het saldo van de nalatenschap te kunnen vaststellen. Wij beantwoorden graag al uw vragen op het gebied van erfrecht.

Sieta Autar-Matawlie

Sieta Autar-Matawlie

Advocaat/associate partner/estate planner/executeur

Sieta Autar-Matawlie is een specialist op het gebied van erfrecht.

Gerelateerde blogs

24 oktober 2023

Vergoedingsrechten bij schenking en erfenis onder uitsluitingsclausule

Indien u tijdens het huwelijk een erfenis of schenking ontvangt, is het goed mogelijk dat de erflater of schenker een zogeheten uitsluitingsclausule heeft opgenomen in zijn of haar testament en aan de schenking heeft verbonden.

Lees meer

22 juni 2023

Welke informatie krijgt een legitimaris?

Een legitimaris heeft informatie nodig om de legitieme portie te kunnen berekenen. De legitimaris heeft recht op inzage in en afschrift van alle bescheiden die hij voor de berekening van de legitieme portie nodig heeft. Hoever gaat dit recht?

Lees meer

20 september 2022

Hertrouwen van de langstlevende ouder; wat betekent dit voor de erfenis?

Als er geen testament is opgesteld, is de wettelijke verdeling op de erfenis van toepassing.

Lees meer