12 juli 2022

GMW advocaten geeft Haagse basisschoolleerlingen les

GMW advocaten en de gemeente Den Haag laten Haagse leerlingen in groep 8 kennis maken met het recht en de rechtsstaat.

Dit doen zij met een workshop, een tijdschrift en een oefenrechtbank. Scholen in Den Haag die willen deelnemen, kunnen zich hiervoor (gratis) aanmelden bij de JuniorJurist Academie. Zij verzorgen het project inhoudelijk. GMW Advocaten en de gemeente Den Haag willen hiermee meer kennis en bewustwording creëren over het onderwerp recht.

GMW advocaten geeft Haagse basisschoolleerlingen les

Het gaat bij dit project om een samenwerking met de gemeente Den Haag. GMW advocaten geeft Haagse basisschoolleerlingen les in de vorm van leuke workshops. Ook zullen zij tijdens een oefenrechtbank meer leren over het recht en de rechtsstaat. De gemeente Den Haag benadrukt het belang van dit initiatief.

Wethouder Saskia Bruines: “Mooi dat we via deze samenwerking Haagse leerlingen op speelse wijze kennis kunnen laten maken met de rechtsstaat die Nederland is. Dit sluit ook mooi aan bij ons streven om het rechtsysteem toegankelijker te maken voor onze inwoners, zodat zij beter weten welke wegen te bewandelen bij rechtsproblemen.”

Wethouder onderwijs Hilbert Bredemeijer: ‘’Ik ben blij met dit initiatief. Want juist op jonge leeftijd is het belangrijk om al te leren over ons rechtssysteem, de rechten en plichten die je hebt. Zoals bijvoorbeeld het recht op vrijheid van meningsuiting en dat iedereen in Nederland in gelijke gevallen gelijk moet worden behandeld.’’

Recht en Wet

De workshop en de oefenrechtbank maken deel uit van de lesmethode “Recht en Wet”. Deze lesmethode is onderdeel van de JuniorJurist Academie. De methode bestaat daarnaast uit het tijdschrift “Recht & Wet” waarin de leerlingen, tussen de workshop en de oefenrechtbank in, werken.

Dit project is ook bedoeld om Haagse scholen een steuntje in de rug te geven bij de invulling van burgerschapsonderwijs. Hiervoor gelden sinds augustus 2021 strengere wettelijke eisen.

Scholen uit de gemeente Den Haag die geïnteresseerd zijn, kunnen zich gratis aanmelden via de website www.juniorjurist.nl van de JuniorJurist Academie.

Gerelateerde blogs

30 mei 2024

Bestuurdersaansprakelijkheid: feitelijk beleidsbepaler

Vennootschappen zoals B.V.’s hebben eigen rechtspersoonlijkheid en dragen zelfstandig hun rechten en plichten. Bestuurders kunnen slechts in bijzondere gevallen persoonlijk aangesproken worden voor de schulden van een B.V.

Lees meer

9 augustus 2022

Boven de wet

Een dwangsom is het bedrag dat iemand moet betalen als hij niet tijdig voldoet aan een verplichting die hem door de rechter is opgelegd.

Lees meer

14 juli 2022

High standard

Funkrockformatie Red Hot Chili Peppers en skaband The Specials traden in juni op in Nederland. De bandleden strijken tijdens hun tours graag neer in Amsterdam, waar geestverruimende middelen op iedere straathoek verkrijgbaar zijn.

Lees meer