29 juni 2018

Ben ik als werkgever aansprakelijk voor schade tijdens bedrijfsuitjes?

Door Peter van Eijk

De zomerperiode breekt aan. Een uitgelezen mogelijkheid om als bedrijf een uitje of borrel te organiseren. Bedrijven zijn echter soms wat huiverig om activiteiten te organiseren vanwege eventuele aansprakelijkheid voor schade die werknemers oplopen tijdens deze kantooruitjes.

Maar bent u eigenlijk wel altijd verantwoordelijk voor schade bij bedrijfsuitjes?

Veiligheid op het werk

Als werkgever heeft u een zorgplicht ten opzichte van uw werknemers. Dit betekent dat het uw verantwoordelijkheid is om te zorgen voor veiligheid op het werk en de werkomgeving. In beginsel is de werkgever dus aansprakelijk voor schade die werknemers veroorzaken indien de schade door een fout gedurende werkzaamheden is ontstaan en de werkgever zeggenschap over de werknemer had. Of er sprake is van een fout en of deze fout in verband staat met de arbeid, is afhankelijk van de omstandigheden van het geval.

Ben ik aansprakelijk bij een kantooruitje of borrel?

Een borrel of een kantooruitje kan onder de noemer ‘werk’ vallen. De borrel hoeft hiervoor niet persé op de werkvloer plaats te vinden. Ook als het uitje buiten de deur plaatsvindt en de werkgever niet zelf de organisatie op zich heeft genomen, maar dit door een evenementenorganisatie laat uitvoeren, kan er sprake zijn van aansprakelijkheid voor de werkgever. Hoe meer de activiteiten verband houden met het werk des te groter is de kans dat aansprakelijkheid van de werkgever wordt aangenomen. Zelfs indien de werknemers vrijwillig aan de activiteiten meedoen.

Ben ik aansprakelijk tijdens een dagje uit met kantoor?

Een dagje uit met kantoor op een normale werkdag zal bij calamiteiten al snel aansprakelijkheid opleveren voor de werkgever. Echter niet in alle gevallen. Zo zal een werknemer die bij een door het bedrijf georganiseerde autorally grove verkeersovertredingen maakt zich niet op de aansprakelijkheid van de werkgever kunnen beroepen omdat van de werkgever niet verlangd kon worden dat hij dergelijke grove overschrijdingen van de verkeersnormen had kunnen voorkomen.

Ook de Rechtbank Alkmaar oordeelde anders. Verschillende medewerkers van een vliegtuigmaatschappij beleven tussen twee vluchten in een leuke avond uit. Op deze avond rijdt één van de medewerkers een andere medewerker aan in een golfkarretje. Hoewel de rechtbank oordeelde dat het ongeluk plaatsvond onder werktijd, had het rijden in een golfkarretje dusdanig weinig met de werkzaamheden te maken dat de werkgever niet aansprakelijk was.

Ben ik aansprakelijk tijdens sportwedstrijden?

Hoe zit het precies met sportwedstrijden? Veel werkgevers zijn huiverig om hun naam te verbinden aan activiteiten die door hun werknemers zelf worden georganiseerd. Een voorbeeld daarvan is het bedrijfsvoetbal. De werknemers doen vrijwillig mee, de wedstrijden vinden niet plaats op de werkplek, worden veelal buiten werktijd georganiseerd en hebben over het algemeen een vriendschappelijk karakter. Naar mijn mening zal bij blessures opgelopen tijdens de wedstrijd niet snel aansprakelijkheid van de werkgever kunnen worden aangenomen.

Conclusie & advies

Zorg als werkgever voor een grondige check van de veiligheidsrisico’s en zorg voor een goede verzekering. Mochten de activiteiten worden uitbesteed aan een evenementenbureau, zorg dan als werkgever voor een grondige check van de veiligheidsrisico’s en adequate verzekering bij dit bureau. Heeft u een vraag over uw aansprakelijkheid tijdens een bedrijfsuitje, neem dan gerust contact op. 

Peter van Eijk

Peter van Eijk

Advocaat

Peter van Eijk is advocaat sinds 1993. Hij heeft zich gespecialiseerd in schadeclaims en aansprakelijkheid.

Gerelateerde blogs

18 augustus 2022

Het belang van het zorgvuldig vastleggen van afspraken in de logistieke dienstverlening

Begin 2021 schakelde Hubbel Lastmile B.V. (“Hubbel”) GMW advocaten in om haar bij te staan/haar te adviseren over het juridische framework. De reden was in verband met de uitbreiding van haar bedrijfsmatige werkzaamheden.

Lees meer

10 mei 2022

Long COVID bij zorgverleners; twee jaar later, wat nu?

Inmiddels weten we veel meer over long COVID dan twee jaar geleden. Long COVID bij zorgverleners is helaas een voorkomend verschijnsel. Maar wat nu? Wat kan u als zorgverlener met long COVID doen? Kunt u schade verhalen op uw werkgever? Onze letselschade advocaat Peter van Eijk vertelt u hier graag meer over.

Lees meer

4 mei 2021

Vergeet de Schadeverzekering Inzittenden niet

"Ik heb geen voorrang verleend en werd met mijn auto aangereden door een vrachtwagen. Het was mijn fout, maar mijn mede-inzittende en ik hebben ernstig letsel opgelopen. Is het nog mogelijk de letselschade die voortvloeit uit dit ongeval vergoed te krijgen?" In deze blog geef ik antwoord op deze vraag.

Lees meer