Insolventie en Herstructurering

Als ondernemer wilt u dat uw onderneming succesvol en winstgevend is.

Toch kan het gebeuren dat de onderneming te maken krijgt met financiële problemen en in een situatie terecht komt waarin is te voorzien dat zij op korte termijn niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen of een faillissement zelfs al dreigt. Dat zorgt voor onrust, bij leveranciers, werknemers, kredietverstrekkers en niet op de laatste plaats bij de bestuurders zelf.

Vaak is het niet te laat en kan een reorganisatie, herstructurering van verplichtingen of financieringen of het aanbieden van een schuldeisersakkoord er toe leiden dat een faillissement wordt afgewend.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

De insolventie-advocaten van GMW kunnen bestuurders, aandeelhouders en andere betrokkenen bij de onderneming bijstaan. Wij hebben vanuit onze ervaring als faillissementscuratoren de kennis en vaardigheden om op vlotte en doortastende wijze een reddingsoperatie op touw te zetten en u hierin te begeleiden. Bovendien hebben wij kennis van verschillende markten. Gesprekken met banken, dwangcrediteuren en andere stakeholders gaan wij niet uit de weg.

Als een herstructurering niet meer tot de mogelijkheden behoort, begeleiden wij u op gecontroleerde wijze naar een surséance van betaling of faillissement. Wij weten precies welke mogelijkheden en valkuilen er voor de onderneming zijn en wat bestuurders juist wel en niet behoren te doen.

In faillissementen begeleiden wij overnamekandidaten bij een doorstart. Wij staan partijen bij die geschillen hebben met de curator, zoals bestuurders of commissarissen die aansprakelijk worden gesteld. Ook verlenen wij bijstand bij het uitwinnen van zekerheden.

Wij staan ondernemers, bestuurders, commissarissen, aandeelhouders, financiers, handelscrediteuren en werknemers bij en adviseren en procederen onder meer over:

Faillissement

Financiële problemen? Een reorganisatie, herstructurering van verplichtingen of financieringen of het aanbieden van een schuldeisersakkoord kan er toe leiden dat een faillissement wordt afgewend.
Lees meer >

WHOA

Voorkom een faillissement met de WHOA regeling.
 
 
 
Lees meer  >

Financiering & zekerheden

Wij helpen ondernemers, investeerders, aandeelhouders en financiers bij het selecteren van de beste vorm van financiering of herstructurering.
 
Lees meer  >

Advocaten

Christiaan Mensink

Christiaan Mensink

Lees meer over deze advocaat
Janine van den Bemt

Janine van den Bemt

Lees meer over deze advocaat
Lucie Burggraaff

Lucie Burggraaff

Lees meer over deze advocaat
Mechteld van Veen-Oudenaarden

Mechteld van Veen-Oudenaarden

Lees meer over deze advocaat
Stephanie de Wit

Stephanie de Wit

Lees meer over deze advocaat

Op zoek naar een ondernemingsrecht advocaat in Den Haag?

GMW advocaten helpt u graag bij al uw insolventie en herstructurering kwesties.

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Contact