25 januari 2015

Bestuurder sportvereniging aansprakelijk?

Door Gilyan Parker

Op de website van GMW vindt u al enige artikelen over aansprakelijkheid en die van bestuurders. Veel mensen denken dat dit alleen maar speelt als men een eigen onderneming heeft in de vorm van bijvoorbeeld een bv of nv.

Pas op, het kan ook voorkomen indien u in het bestuur van een sportvereniging zit. Hoe zit dit en moet ik nou wel in het bestuur van de sportvereniging van mijn kinderen? Natuurlijk moet u dit doen, al is het maar uit clubliefde. U moet echter wel goed opletten. Belangeloze inzet brengt ook risico’s met zich mee. De wet vereist wel dat de bestuurder zijn/haar taak goed uitvoert, ook al bent u daar niet voor opgeleid. Als u het niet aankunt, moet u het niet doen. Om u aansprakelijk te stellen moet het wel gaan om wanbeleid. Er is sprake van wanbeleid als u gehandeld heeft zoals geen enkel ander redelijk denkend bestuurder zou hebben gehandeld. Mocht u toch aansprakelijk zijn, dan loopt de schade vaak behoorlijk hoog op. Let ook eens op een bestuurdersaansprakelijkheid-verzekering. Elke vereniging kan deze afsluiten.

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

18 augustus 2022

Het belang van het zorgvuldig vastleggen van afspraken in de logistieke dienstverlening

Begin 2021 schakelde Hubbel Lastmile B.V. (“Hubbel”) GMW advocaten in om haar bij te staan/haar te adviseren over het juridische framework. De reden was in verband met de uitbreiding van haar bedrijfsmatige werkzaamheden.

Lees meer

10 mei 2022

Long COVID bij zorgverleners; twee jaar later, wat nu?

Inmiddels weten we veel meer over long COVID dan twee jaar geleden. Long COVID bij zorgverleners is helaas een voorkomend verschijnsel. Maar wat nu? Wat kan u als zorgverlener met long COVID doen? Kunt u schade verhalen op uw werkgever? Onze letselschade advocaat Peter van Eijk vertelt u hier graag meer over.

Lees meer

4 mei 2021

Vergeet de Schadeverzekering Inzittenden niet

"Ik heb geen voorrang verleend en werd met mijn auto aangereden door een vrachtwagen. Het was mijn fout, maar mijn mede-inzittende en ik hebben ernstig letsel opgelopen. Is het nog mogelijk de letselschade die voortvloeit uit dit ongeval vergoed te krijgen?" In deze blog geef ik antwoord op deze vraag.

Lees meer