5 maart 2021

Artikel AD: Erfgenaam? Let op: ook schulden horen bij een erfenis!

Door GMW lawyers

Bij een erfenis denken veel mensen aan het erven van geld of vastgoed. Maar wat nogal eens vergeten wordt, is dat ook schulden van de overledene bij de erfenis horen. Hoe werkt dat precies en kun je een erfenis met schulden ook weigeren?

Schulden bij overlijden

Wanneer iemand overlijdt, kan het zo zijn dat deze persoon nog schulden had. Denk bijvoorbeeld aan een hypotheek, een persoonlijke lening of openstaande facturen. In principe worden deze schulden afbetaald met het geld of de eigendommen van de overleden persoon. Lukt het niet om alle schulden af te lossen, dan kan het zijn dat de erfgenamen de schuld moeten betalen met eigen geld.

Moet je deze schulden altijd met eigen geld betalen?

In principe hoef je de schulden alleen met eigen geld te betalen als je de erfenis zuiver aanvaardt. Als je de erfenis verwerpt, dan verwerp je niet alleen de eigendommen, maar ook de schulden.

 

Lees het gehele artikel op AD.nl

GMW lawyers

Gerelateerde blogs

19 maart 2024

Wat kan ik doen als er geld is verdwenen uit de erfenis?

Na het overlijden wordt de erfenis afgewikkeld. De erfgenamen krijgen inzicht in de omvang en samenstelling van de erfenis. Wat kunt u doen als er geld is verdwenen uit de erfenis?

Lees meer

14 maart 2024

Verzwijgen van een deel van de erfenis

Voor erfgenamen is er over en weer de verplichting elkaar te informeren over de omvang van de erfenis.

Lees meer

12 maart 2024

Executeur van een testament. Wat houdt dat precies in?

De executeur is verantwoordelijk voor het afhandelen van de nalatenschap. Maar dat betekent niet dat iedere executeur dezelfde verantwoordelijkheden heeft.

Lees meer