10 november 2017

De Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag wijzigt ingrijpend

Door Koen Vermeulen

Op 1 januari 2018 wijzigt de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WMM) ingrijpend.

Zoals het moeten betalen van het minimumloon bij overeenkomsten van opdracht, vervoersovereenkomsten en aanneming van werk. Ook wijzigen de regels over werken op basis van stukloon en het moeten betalen van minimumloon én vakantiebijslag bij overwerk. De minister constateert dat handhaving van de doelstellingen van de wet, zoals werkenden een sociaal aanvaardbare tegenprestatie te geven voor de verrichte arbeid, in de praktijk niet goed mogelijk is.

Koen Vermeulen schreef hier een artikel over voor het Tijdschrift Arbeidsrecht Praktijk. Dit artikel geeft een beschrijving van de wijzigingen in de WMM en wat die betekenen voor de praktijk, voor met name minimumloners en hun werk-/opdrachtgevers. Ook wordt ingegaan op de vraag of de wetswijzingen leiden tot de door de minister gewenste betere handhaafbaarheid en naleving van de wet.

Lees hier het gehele artikel: TAP-07-2017

 

 

Koen Vermeulen

Koen Vermeulen

Advocaat/associate partner

Koen Vermeulen is uw sparringpartner voor alle vragen over arbeidsrecht, medezeggenschap en pensioen.

Gerelateerde blogs

27 februari 2024

Moet ik mijn medewerkers doorbetalen tijdens een sabbatical?

Heeft één van uw werknemers een sabbatical aangevraagd en wilt u weten wat uw verplichtingen zijn als werkgever? In deze blog leg ik u uit waar u rekening mee dient te houden.

Lees meer

23 februari 2024

Als ondernemingsraad aan de slag met de Wtp

In dit artikel vertellen we u meer over de Wtp en de belangrijke rol van de ondernemingsraad (OR) bij wijziging van de pensioenregeling.

Lees meer

15 februari 2024

Gratis vakantie tijdens ziekte?

Ziekte en vakantie: een onderwerp waar menig werkgever wel eens mee te maken krijgt. Hoe werkt het als een werknemer ziek wordt vóór of tijdens zijn vakantie en hoe zit het dan met afboeken van vakantiedagen?

Lees meer