10 mei 2022

Faillissement Ampyx Power B.V.

Door Christiaan Mensink

De Rechtbank Den Haag heeft op maandag 2 mei 2022 het faillissement uitgesproken van Ampyx Power B.V.. Christiaan Mensink, advocaat bij GMW, is in dit faillissement als curator aangesteld.

Ampyx Power

Ampyx Power ontwikkelt Airborne Wind Energie (AWE). Dat is een manier om windenergie op te wekken door middel van een vliegtuigje/drone. Deze is met een kabel aan de grond bevestigd. Wanneer het vliegtuigje opstijgt trekt deze aan de kabel. Vervolgens wordt er een trommel op de grond afgerold en een generator (dynamo) aangedreven. Ook op www.ampyxpower.com en www.airbornewindeurope.org is meer informatie over deze techniek te vinden. Het derde prototype van Ampyx’ is momenteel in ontwikkeling en heeft een vermogen van 150 kW. Dat is meer dan prototype 2, deze genereerde een vermogen van 20 kW. Door robotica is dit type volledig zelfsturend. Testvluchten zijn gepland voor de periode juni tot en met september 2022, in Spanje en in Ierland.

Doorstart

De curator onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart van de onderneming van Ampyx Power. De curator verwacht komende week een eerste informatiememorandum te kunnen delen met geïnteresseerde partijen. Hij informeert de partijen vervolgens ook over het biedingsproces.

Geïnteresseerde partijen

Partijen die geïnteresseerd zijn in overname van (een deel van) de activa of bedrijfsactiviteiten van Ampyx Power kunnen zich melden bij de curator via c.mensink@gmw.nl of 070 – 361 50 48.

Crediteuren

Schuldeisers van Ampyx Power kunnen hun vorderingen(en) bij de curator indienen. Dat kan via faillissementen@gmw.nl. Ook worden de posities van mogelijke zekerheidsgerechtigden, leveranciers met een goederenrechtelijke aanspraak, en andere crediteuren met mogelijke voorrechten onderzocht.

Informatie

Voor meer informatie kunt u mailen naar faillissementen@gmw.nl of bellen naar 070 – 361 50 48. Ook kunt u zich tot de curator Christiaan Mensink of zijn kantoorgenoten (Martijn Dellebeke en Janine van den Bemt ) wenden.

Faillissement Ampyx Power B.V. in de media

Nederlands techbedrijf Ampyx failliet, geen nieuwe investeerders gevonden | RTL Nieuws

Bedrijf dat met zweefvliegtuigen energie opwekt failliet verklaard; toch hoop op doorstart

Bright op Twitter: “De Nederlandse startup Ampyx, dat duurzame energie wilde opwekken met zweefvliegtuigen, is bankroet https://t.co/C9HnlRiIfT” / Twitter

The Hague-based Ampyx Power goes bankrupt (siliconcanals.com)

 

Christiaan Mensink

Christiaan Mensink

Advocaat/partner

Christiaan Mensink is een van de meest ervaren en gespecialiseerde WHOA-advocaten van Nederland.

Gerelateerde blogs

3 juli 2024

Bescherming personeel bij doorstart uit faillissement

Een faillissementscurator besteedt een groot deel van zijn tijd aan een mogelijke doorstart van een deel van de onderneming. Natuurlijk heeft zijn boedel daar belang bij. Maar ook de doorstartende partij zelf.

Lees meer

16 april 2024

Verrekenen van schulden in de WHOA

In een WHOA-traject kunt u te maken krijgen met schuldeisers die een beroep doen op verrekening met bedragen die zij nog aan u moeten betalen. Of andersom: als uw vordering betrokken wordt in een WHOA-akkoord, mag u dan nieuwe betalingsverplichtingen verrekenen? Hoe werkt dat tijdens een WHOA-traject?

Lees meer

7 maart 2024

Buitenlandse partijen en proceskosten

In Nederland kennen we de proceskostenveroordeling. Als een rechtszaak wordt verloren, dan kan die partij in de proceskosten worden veroordeeld.

Lees meer