1 oktober 2015

Koen Vermeulen geeft lezing Wwz voor NVP

Door Gilyan Parker

Op 24 november a.s. verzorgt advocaat Koen Vermeulen samen met kantonrechter Wim Wetzels en in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) een lezing over praktijkervaringen met de Wet werk en zekerheid (Wwz).

De lezing vindt plaats bij GMW advocaten in Den Haag. Tijdens deze lezing zal er gesproken worden over de vele veranderingen in het arbeids- en ontslagrecht sinds 1 januari en vooral sinds 1 juli 2015. Hoe gaat de praktijk daar mee om? Wat zijn de ervaringen met de verplichte transitievergoeding? Hoe gaan rechters met de nieuwe ontslagregels om? NVP-leden en andere geïnteresseerden zoals HR-medewerkers en ondernemers verwijzen wij graag voor meer informatie en aanmelden naar de website van de NVP.

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

10 augustus 2023

Ontslag met een fiks prijskaartje

In de wet staan verschillende ontslaggronden opgesomd. Een werkgever kan de arbeidsovereenkomst opzeggen als één van deze gronden, of een combinatie ervan, aanwezig is. Bovendien moet duidelijk zijn dat de werknemer niet kan worden herplaatst binnen de organisatie. Eén van de ontslaggronden uit de wet is de verstoorde arbeidsverhouding.

Lees meer

20 juli 2023

Ontslag op staande voet: de ontslagbrief

Kort voor de zomervakantie heeft de Hoge Raad twee uitspraken gedaan over ontslag op staande voet. Het gaat om de mededelingseis van de dringende reden in de ontslagbrief en over het vorderen van een vergoeding van de op staande voet ontslagen werknemer.

Lees meer

13 juni 2023

Schending wederindiensttredingsvoorwaarde: wat kost dat?

Menig werkgever in Nederland is zich ervan bewust dat het uitrollen van een reorganisatie, waarbij gedwongen ontslagen vallen, gebonden is aan de nodige regels.

Lees meer