2 september 2008

Koen Vermeulen over zaak Rasmussen

Door GMW advocaten

Koen Vermeulen, advocaat arbeidsrecht en sport en recht, vraagt zich in een recent gepubliceerd commentaar af of de uitspraak betreffende het ontslag van Rabobank-wielrenner Rasmussen wel juist is.

Rasmussen werd tijdens de Tour de France van 2007 op staande voet ontslagen omdat hij de dopingautoriteiten onjuiste informatie had verstrekt. De kantonrechter (Utrecht) oordeelt dat het ontslag niet rechtsgeldig is omdat het niet onverwijld is gegeven; Rabo wist namelijk al lang vóór de Tour de France dat Rasmussen onjuiste informatie had verstrekt. Er wordt een vergoeding toegekend van € 540.000,- . Dit is inclusief de bonus die Rasmussen had kunnen winnen, als hij de Tour zou hebben kunnen uitrijden. Rasmussen had bijna het tienvoudige  gevorderd. De stelling van Koen Vermeulen is enerzijds dat er voldoende juridische argumenten zijn om te komen tot een hogere schadevergoeding, door bijvoorbeeld ook andere bonussen mee te tellen die Rasmussen had kunnen verdienen met wielerwedstrijden na de Tour waar hij ten onrechte is uitgezet. Anderzijds houdt zijn juridische betoog in dat er ook voldoende redenen waren om de vordering volledig af te wijzen, zoals Rabo had betoogt. Inmiddels is duidelijk dat beide partijen ook vraagtekens bij de uitspraak plaatsen. Beide partijen hebben hoger beroep ingesteld. Klik hier voor het volledige artikel.

GMW-advocaten

GMW advocaten

Advocaat

Onze advocaten hebben ieder hun eigen specialistische expertise en ervaring. Wat zij met elkaar delen, is hun gedrevenheid en service gerichte aanpak. Met als doel: de beste oplossing voor onze cliënten bereiken.

Gerelateerde blogs

Vorige slide
Volgende slide

14 januari 2025

Arbeidsrecht in 2025

Tijd om te kijken welke nieuwe wet- en regelgeving gaat gelden op de werkvloer in 2025. Een kort overzicht, waarin wij ook verwerken welke wijzigingen (nog) niet in gaan gelden, maar waarbij het van belang is als ondernemer daarop te anticiperen.

Lees meer

Lees meer over

7 januari 2025

Speelde chronische ziekte een rol?

Het is aan werkgevers om een tijdelijke arbeidsovereenkomst al dan niet te verlengen. De redenen voor het niet verlengen kunnen divers zijn: de werknemer past niet goed in het team, hij functioneert niet naar wens of er blijkt toch niet voldoende werk te zijn.

Lees meer

Lees meer over

31 december 2024

Reorganisatie: selectie op kwaliteit mag

Hoe bepaalt de werkgever welke werknemer boventallig wordt bij een reorganisatie? Het afspiegelingsbeginsel ligt hierbij voordehand.

Lees meer

Lees meer over

10 december 2024

Vakantie tijdens ziekte: is toestemming vereist?

Wat zijn de rechten en plichten van werknemers die tijdens ziekte op vakantie willen? In deze blog gaan we in op de wettelijke regels, de rol van de bedrijfsarts en de mogelijke gevolgen als een zieke werknemer zonder toestemming op vakantie gaat.

Lees meer

Lees meer over

3 december 2024

Instemmingsrecht ondernemingsraad in concernverband

De ondernemingsraad heeft wettelijk instemmingsrecht bij een door de ondernemer voorgenomen wijziging van een beloningssysteem.

Lees meer

Lees meer over
Alle artikelen