2 september 2008

Koen Vermeulen over zaak Rasmussen

Door Gilyan Parker

Koen Vermeulen, advocaat arbeidsrecht en sport en recht, vraagt zich in een recent gepubliceerd commentaar af of de uitspraak betreffende het ontslag van Rabobank-wielrenner Rasmussen wel juist is.

Rasmussen werd tijdens de Tour de France van 2007 op staande voet ontslagen omdat hij de dopingautoriteiten onjuiste informatie had verstrekt. De kantonrechter (Utrecht) oordeelt dat het ontslag niet rechtsgeldig is omdat het niet onverwijld is gegeven; Rabo wist namelijk al lang vóór de Tour de France dat Rasmussen onjuiste informatie had verstrekt. Er wordt een vergoeding toegekend van € 540.000,- . Dit is inclusief de bonus die Rasmussen had kunnen winnen, als hij de Tour zou hebben kunnen uitrijden. Rasmussen had bijna het tienvoudige  gevorderd. De stelling van Koen Vermeulen is enerzijds dat er voldoende juridische argumenten zijn om te komen tot een hogere schadevergoeding, door bijvoorbeeld ook andere bonussen mee te tellen die Rasmussen had kunnen verdienen met wielerwedstrijden na de Tour waar hij ten onrechte is uitgezet. Anderzijds houdt zijn juridische betoog in dat er ook voldoende redenen waren om de vordering volledig af te wijzen, zoals Rabo had betoogt. Inmiddels is duidelijk dat beide partijen ook vraagtekens bij de uitspraak plaatsen. Beide partijen hebben hoger beroep ingesteld. Klik hier voor het volledige artikel.

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

27 februari 2024

Moet ik mijn medewerkers doorbetalen tijdens een sabbatical?

Heeft één van uw werknemers een sabbatical aangevraagd en wilt u weten wat uw verplichtingen zijn als werkgever? In deze blog leg ik u uit waar u rekening mee dient te houden.

Lees meer

23 februari 2024

Als ondernemingsraad aan de slag met de Wtp

In dit artikel vertellen we u meer over de Wtp en de belangrijke rol van de ondernemingsraad (OR) bij wijziging van de pensioenregeling.

Lees meer

15 februari 2024

Gratis vakantie tijdens ziekte?

Ziekte en vakantie: een onderwerp waar menig werkgever wel eens mee te maken krijgt. Hoe werkt het als een werknemer ziek wordt vóór of tijdens zijn vakantie en hoe zit het dan met afboeken van vakantiedagen?

Lees meer