2 september 2008

Koen Vermeulen over zaak Rasmussen

Door Gilyan Parker

Koen Vermeulen, advocaat arbeidsrecht en sport en recht, vraagt zich in een recent gepubliceerd commentaar af of de uitspraak betreffende het ontslag van Rabobank-wielrenner Rasmussen wel juist is.

Rasmussen werd tijdens de Tour de France van 2007 op staande voet ontslagen omdat hij de dopingautoriteiten onjuiste informatie had verstrekt. De kantonrechter (Utrecht) oordeelt dat het ontslag niet rechtsgeldig is omdat het niet onverwijld is gegeven; Rabo wist namelijk al lang vóór de Tour de France dat Rasmussen onjuiste informatie had verstrekt. Er wordt een vergoeding toegekend van € 540.000,- . Dit is inclusief de bonus die Rasmussen had kunnen winnen, als hij de Tour zou hebben kunnen uitrijden. Rasmussen had bijna het tienvoudige  gevorderd. De stelling van Koen Vermeulen is enerzijds dat er voldoende juridische argumenten zijn om te komen tot een hogere schadevergoeding, door bijvoorbeeld ook andere bonussen mee te tellen die Rasmussen had kunnen verdienen met wielerwedstrijden na de Tour waar hij ten onrechte is uitgezet. Anderzijds houdt zijn juridische betoog in dat er ook voldoende redenen waren om de vordering volledig af te wijzen, zoals Rabo had betoogt. Inmiddels is duidelijk dat beide partijen ook vraagtekens bij de uitspraak plaatsen. Beide partijen hebben hoger beroep ingesteld. Klik hier voor het volledige artikel.

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

18 mei 2023

Belemmeringsverbod en zzp’ers

Regelmatig doet zich de vraag voor of een uitlener ter beschikking gestelde werknemers – uitzendkrachten, gedetacheerde werknemers – kan verbieden om bij een inlener in dienst te treden.

Lees meer

10 mei 2023

Nieuwe loot aan de stam van grondrecht op vakantie

Het is bekend: “Europa” ziet het recht op vier weken doorbetaalde vakantie als een grondrecht. Al jarenlang benadrukt het Hof van Justitie van de EU dit zogeheten wezenlijke beginsel van sociaal recht in de rechtspraak.

Lees meer

18 april 2023

Het nieuwe studiekostenbeding

Sinds 1 augustus 2022 mogen organisaties de kosten van bepaalde  opleidingen en scholing niet meer door middel van een studiekostenbeding in rekening brengen bij medewerkers.

Lees meer