7 maart 2024

Overeenkomst NIWO en GMW Advocaten en De Clercq Advocaten Notariaat

Door Godelijn Boonman

Op 19 oktober 2021 is de Wet implementatie EETS-richtlijn van kracht geworden. EETS betekent European Electronic Toll Service (Europese elektronische tolheffingsdienst).

Met deze wet wordt in Nederland EU-Richtlijn 2019/520 toegepast om elektronische tolheffingssystemen voor het wegverkeer interoperabel te maken en wegentol in de Unie makkelijker te maken. Voertuighouders kunnen zowel van een nationaal als een Europees elektronische tolheffingsdienst (EETS) gebruik maken.

Overeenkomst

De EETS-richtlijn verplicht dat er een bemiddelende instantie wordt aangewezen die bemiddelt bij onenigheid tussen een EETS-aanbieder en een tolheffer over contractuele geschillen. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de NIWO aangewezen als de bemiddelende instantie. De NIWO heeft twee advocatenkantoren, te weten GMW Advocaten en De Clercq Advocaten Notariaat, bereid gevonden om namens haar op te treden als feitelijke uitvoerder(s) van de bemiddeling. De tussen de NIWO en de advocatenkantoren gemaakte afspraken zijn vastgelegd in een overeenkomst die op 7 maart 2024 op het kantoor van de NIWO door mevrouw G.M. Boonman (namens GMW Advocaten), de heer E.A. van Win (namens De Clercq Advocaten Notariaat) en de heer A. van der Bend (namens de NIWO) is getekend.

Meer informatie

Wilt u meer weten over EETS dienstverlening? Neem dan contact op met Godelijn Boonman, Koen Vermeulen of Daniël Huijboom.

Godelijn Boonman

Godelijn Boonman

Advocaat/partner

Godelijn Boonman richt zich al meer dan 25 jaar volledig op arbeidsrecht, waarbij internationaal arbeidsrecht in haar praktijk een steeds grotere rol is gaan spelen.

Gerelateerde blogs

Vorige slide
Volgende slide

25 september 2024

Variabele beloning en loondoorbetaling bij ziekte

Tijdens de eerste twee jaar van ziekte heeft een werknemer in de regel recht op doorbetaling van tenminste 70% van het loon. De vraag is welk deel van het loon doorbetaald moet worden, indien een deel van het loon bestaat uit variabele looncomponenten, zoals provisie, een bonus of overwerkvergoeding. Is een werkgever verplicht om deze loonbestanddelen ook door te betalen tijdens ziekte?

Lees meer

Lees meer over

23 september 2024

Loonstop of loonopschorting?

Welke afslag moet u als werkgever nemen? Een zieke werknemer heeft 104 weken recht op loondoorbetaling. De werknemer moet tijdens zijn ziekte wel voldoen aan zijn re-integratieverplichtingen en meewerken aan een spoedig herstel.

Lees meer

Lees meer over

18 september 2024

Actie tegen aantasting reputatie werkgever

De meeste werkgevers nemen in een arbeidsovereenkomst en beëindigingsovereenkomst een geheimhoudingsbeding op.

Lees meer

Lees meer over

16 september 2024

Help! Is mijn zzp’er een werknemer?

Dat de vraag of sprake is van een arbeidsovereenkomst of overeenkomst van opdracht nog springlevend is, blijkt maar weer uit een tweetal uitspraken van eerder deze zomer.

Lees meer

Lees meer over

12 september 2024

Verzoek om een vaste aanstelling

Sinds 1 augustus 2022 hebben werkgevers te maken met de Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden.

Lees meer

Lees meer over
Alle artikelen