7 maart 2024

Overeenkomst NIWO en GMW Advocaten en De Clercq Advocaten Notariaat

Door Godelijn Boonman

Op 19 oktober 2021 is de Wet implementatie EETS-richtlijn van kracht geworden. EETS betekent European Electronic Toll Service (Europese elektronische tolheffingsdienst).

Met deze wet wordt in Nederland EU-Richtlijn 2019/520 toegepast om elektronische tolheffingssystemen voor het wegverkeer interoperabel te maken en wegentol in de Unie makkelijker te maken. Voertuighouders kunnen zowel van een nationaal als een Europees elektronische tolheffingsdienst (EETS) gebruik maken.

Overeenkomst

De EETS-richtlijn verplicht dat er een bemiddelende instantie wordt aangewezen die bemiddelt bij onenigheid tussen een EETS-aanbieder en een tolheffer over contractuele geschillen. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de NIWO aangewezen als de bemiddelende instantie. De NIWO heeft twee advocatenkantoren, te weten GMW Advocaten en De Clercq Advocaten Notariaat, bereid gevonden om namens haar op te treden als feitelijke uitvoerder(s) van de bemiddeling. De tussen de NIWO en de advocatenkantoren gemaakte afspraken zijn vastgelegd in een overeenkomst die op 7 maart 2024 op het kantoor van de NIWO door mevrouw G.M. Boonman (namens GMW Advocaten), de heer E.A. van Win (namens De Clercq Advocaten Notariaat) en de heer A. van der Bend (namens de NIWO) is getekend.

Meer informatie

Wilt u meer weten over EETS dienstverlening? Neem dan contact op met Godelijn Boonman, Koen Vermeulen of Daniël Huijboom.

Godelijn Boonman

Godelijn Boonman

Advocaat/partner

Godelijn Boonman richt zich al meer dan 25 jaar volledig op arbeidsrecht, waarbij internationaal arbeidsrecht in haar praktijk een steeds grotere rol is gaan spelen.

Gerelateerde blogs

25 april 2024

Ik wil mijn werknemer ontslaan: waar moet ik op letten?

Ontslag van een werknemer is op grond van het Nederlandse arbeidsrecht niet zomaar toegestaan.

Lees meer

18 april 2024

Arbeidsconflict? Praktische tips voor werkgevers

Soms kunnen de gemoederen hoog oplopen op de werkvloer. Een (dreigend) arbeidsconflict kan een zeer stressvolle situatie opleveren. Niet alleen voor werknemers, maar ook voor werkgevers. Hieronder enkele praktische tips over hoe werkgevers het beste met een arbeidsconflict om kunnen gaan.

Lees meer

11 april 2024

Grenzen aan meningsuiting in de arbeidsrelatie

Het conflict tussen Israël en de Palestijnen, corona, de verkiezingsuitslag. Enkele voorbeelden van maatschappelijke kwesties die kunnen leiden tot heftige emoties van werknemers en stevige uitlatingen op de werkvloer en via social media.

Lees meer