16 juni 2010

Stichting Nederlandse Draf- en Rensport weer zelfstandig

Door Gilyan Parker

De taak van Christiaan Mensink als bewindvoerder van de Stichting Nederlandse Draf- en Rensport (NDR) zit er weer op.

De surséance van betaling die vorig jaar is verleend en waarvoor geen verlenging is aangevraagd, liep op 9 juni 2010 af, hetgeen betekent dat de Stichting NDR vanaf die datum zelfstandig verder gaat. Net als vóór de surséance kan de Stichting NDR dus weer zelf handelen en betalingen verrichten. Mede doordat de drafbaan Wolvega, die overigens na de zomer weer opengaat, is verkocht en de groep financiers terugbetaling van de resterende financiering nog enige tijd wil uitstellen, kan de Stichting NDR thans weer aan haar betalingsverplichtingen voldoen. Zelfstandig en met een gezonde financiële positie. Wanneer de reorganisatie van de Stichting NDR helemaal afgerond is, zal de draf- en rensport ook voor de toekomst voortgezet en verbeterd kunnen worden.

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

16 april 2024

Verrekenen van schulden in de WHOA

In een WHOA-traject kunt u te maken krijgen met schuldeisers die een beroep doen op verrekening met bedragen die zij nog aan u moeten betalen. Of andersom: als uw vordering betrokken wordt in een WHOA-akkoord, mag u dan nieuwe betalingsverplichtingen verrekenen? Hoe werkt dat tijdens een WHOA-traject?

Lees meer

7 maart 2024

Buitenlandse partijen en proceskosten

In Nederland kennen we de proceskostenveroordeling. Als een rechtszaak wordt verloren, dan kan die partij in de proceskosten worden veroordeeld.

Lees meer

29 februari 2024

WHOA werkt om faillissement van levensvatbare bedrijven te voorkomen, maar bereikt MKB-bedrijven minder goed.

Lees meer