1 maart 2010

Vechten in Toga’ door Raymond de Mooij

Door Gilyan Parker

Het tweede boek van Raymond de Mooij van GMW Advocaten is verschenen in de boekhandels. 'Vechten in toga' is een bundeling van de columns in het Haagse katern van het Algemeen Dagblad.

De verhalen geven een inzage in het hectische leven van een advocaat met civiele procespraktijk. De verwikkelingen in en rond de rechtszaal zijn spannend, grappig en soms ontroerend. Ministers, oplichters, horecabazen, vastgoedondernemers en dames van plezier spelen de hoofdrol in de soms bizarre en ontluisterende verhalen. Op ludieke wijze wordt ook een schat aan juridische informatie gegeven.

Het boek is via de reguliere boekhandel te verkrijgen. De uitgeverij is Boom Juridische Uitgevers in Den Haag.

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

6 juni 2023

Robotadvocaat

In Amerika is een ‘robot lawyer’ op de markt gebracht. Een app met juridische informatie die het inschakelen van een advocaat overbodig zou maken. ‘Fight corporations’, ‘find hidden money’, ‘beat bureaucracy’. Dat is wat de robot kan en wil. ‘Sue everybody,’ is het dringende advies.

Lees meer

23 mei 2023

Aanneming van werk

Er is sprake van een aanneemovereenkomst als de ene partij, de aannemer, zich jegens de andere partij, de opdrachtgever, verplicht om tegen betaling van een geldsom een werk op te leveren.

Lees meer

8 mei 2023

Miskleun

Op 1 oktober 2019 werd er door justitie een inval gedaan in de woning en het kantoor van wethouder en locoburgemeester Richard de Mos.

Lees meer