14 maart 2011

Week van het Testament (18 t/m 23 april)

Door Gilyan Parker

Gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden: een wereld van verschil voor de afwikkeling van een nalatenschap en de erfbelasting.

Wij maken het dagelijks mee: cliënten die niet meer weten welke bepalingen er in hun huwelijkse voorwaarden of testament staan of zich realiseren dat de (financiële) gevolgen van die bepalingen inmiddels volstrekt ongewenst zijn. Debet hieraan zijn de ontwikkelingen in de rechtspraak en wetgeving, alsook veranderingen in de privé- of zakelijke omstandigheden.

Zorg dat u op de hoogte bent én blijft, zodat u weet wat er na uw overlijden met uw nalatenschap gebeurt. Het is daarom raadzaam uw huwelijkse voorwaarden en testament, bij voorkeur in samenhang, regelmatig te laten screenen door een van onze erfrechtadvocaten. Zij weten als geen ander hoe de rechter in de praktijk omgaat met de afwikkeling van een nalatenschap en met een echtscheiding.

Ú bent degene die ervoor kan zorgen dat uw nalatenschap op de door u gewenste wijze wordt verdeeld. Voorkom daardoor familieruzies, financiële problemen en teleurstellingen.

Voor een advies (eerste half uur gratis) kunt u contact opnemen met Marieke Morshuis (hoofd sectie erfrecht).

Gilyan Parker

Gerelateerde blogs

8 mei 2024

De geldigheid van een concept testament

Erven kan op twee manieren: via het wettelijk stelsel (het zogeheten versterferfrecht), of via een testament. Het wettelijk stelsel kan alleen opzij worden gezet door een testament. Een testament moet worden opgesteld met tussenkomst van de notaris. Het testament zal daarbij formeel ‘gepasseerd’ moeten worden.

Lees meer

19 maart 2024

Wat kan ik doen als er geld is verdwenen uit de erfenis?

Na het overlijden wordt de erfenis afgewikkeld. De erfgenamen krijgen inzicht in de omvang en samenstelling van de erfenis. Wat kunt u doen als er geld is verdwenen uit de erfenis?

Lees meer

14 maart 2024

Verzwijgen van een deel van de erfenis

Voor erfgenamen is er over en weer de verplichting elkaar te informeren over de omvang van de erfenis.

Lees meer