5 maart 2024

19 maart 2024: Dag van het Erfrecht

Door Stephanie Hasselaar-Veltkamp

Op dinsdag 19 maart 2024 is het de Dag van het Erfrecht. Op deze dag kunt u bij onze gespecialiseerde advocaten vrijblijvend informatie inwinnen over het erfrecht.

Voor wie is de Dag van het Erfrecht?

De Dag van het Erfrecht is voor iedereen die meer wil weten over het erfrecht; de afwikkeling van een nalatenschap, maar ook voor andere erfrechtelijke kwesties kunt u bij ons terecht. Op de Dag van het Erfrecht staan onze advocaten u graag te woord. Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. Mocht u in het buitenland verblijven, dan kunnen wij u uiteraard telefonisch adviseren.

Wat zijn de meestgestelde vragen over erfrecht?

Bij de afwikkeling van een nalatenschap komt veel kijken. Wat is de eerste stap? Is er een testament? Bent u erfgenaam en zo ja, op welke wijze kunt u de nalatenschap aanvaarden of verwerpen? Of bent u tot executeur benoemd en weet u niet wat uw taken en bevoegdheden zijn?

Waarom advies van een advocaat?

Als u te maken krijgt met de afwikkeling van een nalatenschap is het verstandig en raadzaam een deskundige in te schakelen die u kan uitleggen wat uw rechten en plichten zijn. Ook als er onenigheid is met andere erfgenamen, kunt u bij ons terecht. Onze advocaten kunnen u van dienst zijn bij de afwikkeling van een erfenis en kunnen voor u procederen indien dit nodig is.

Met wie kunt u vrijblijvend spreken op de Dag van het Erfrecht?

GMW advocaten heeft een groot aantal gespecialiseerde erfrechtadvocaten, die zich voornamelijk bezighouden met het adviseren en procederen in omvangrijke en complexe nationale en internationale erfrechtzaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderwerpen als de verdeling/vereffening van een (digitale) nalatenschap, vruchtgebruik, bevoegdheden en ontslag van de executeur of het vaststellen van de legitieme portie. Wij beantwoorden graag al uw vragen op het gebied van erfrecht, neem contact met ons op om een afspraak in te plannen op de Dag van het Erfrecht.

Stephanie Hasselaar-Veltkamp

Stephanie Hasselaar-Veltkamp

Advocaat

Stephanie Hasselaar-Veltkamp is advocaat binnen de sectie Familie & Erfrecht.

Gerelateerde blogs

8 mei 2024

De geldigheid van een concept testament

Erven kan op twee manieren: via het wettelijk stelsel (het zogeheten versterferfrecht), of via een testament. Het wettelijk stelsel kan alleen opzij worden gezet door een testament. Een testament moet worden opgesteld met tussenkomst van de notaris. Het testament zal daarbij formeel ‘gepasseerd’ moeten worden.

Lees meer

19 maart 2024

Wat kan ik doen als er geld is verdwenen uit de erfenis?

Na het overlijden wordt de erfenis afgewikkeld. De erfgenamen krijgen inzicht in de omvang en samenstelling van de erfenis. Wat kunt u doen als er geld is verdwenen uit de erfenis?

Lees meer

14 maart 2024

Verzwijgen van een deel van de erfenis

Voor erfgenamen is er over en weer de verplichting elkaar te informeren over de omvang van de erfenis.

Lees meer