18 maart 2021
Veel ondernemers zijn getroffen door de coronacrisis. Door gedwongen bedrijfssluiting kunnen de schulden flink zijn opgelopen.
Wij kunnen u helpen door uw schuldpositie te herstructureren. Dit kan met de nieuwe Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).
Sinds 1 januari 2021 is de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) in werking. Het doel van de WHOA is om een onderhands akkoord met schuldeisers te sluiten waarbij iedereen beter af is dan wanneer de onderneming failliet zou gaan.
De rechter kan op grond van de WHOA ook schuldeisers – die niet met het akkoord hebben ingestemd – aan het akkoord binden. Een ‘dwangakkoord’ dus.
Elke situatie is uniek. Wij weten echter uit ervaring dat wanneer de liquiditeitspositie van de onderneming nijpender wordt, het aantal opties tot herstructureren beperkter wordt. Kom dus liever eerder dan later in actie. Overweegt u een WHOA-procedure? Neem gerust contact op met Martijn Dellebeke, Christiaan Mensink of Leon Koning voor een vrijblijvend advies.
21 september 2023
Het fenomeen certificering van aandelen zal bij de gemiddelde ondernemer veel vraagtekens opleveren. In deze blog leest u in vogelvlucht de basisprincipes en enkele voor- en nadelen van de Stichting Administratiekantoor (de ‘STAK’).
Lees meer22 augustus 2023
De voordelen, eisen en knelpunten van de geforceerde uitkoop van de laatste 5%.
Lees meer12 januari 2023
Een geldverstrekker zal bij het verstrekken van leningen nagenoeg altijd zekerheden verlangen. Daarbij kunt u niet alleen denken aan zakelijke zekerheden zoals pandrechten en hypotheekrechten, maar ook aan persoonlijke zekerheden.
Lees meer